Orbán Viktor történelmi beszédet mond az Egyesült Államokban - kövesse élőben az Origón!

ORBÁN Viktor
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök beszédével csütörtökön kezdődik, majd szombaton Donald Trumpéval ér véget Dallasban az amerikai jobboldal vezető fóruma, a CPAC.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
22:14
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor beszédével kezdődik a CPAC

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével csütörtökön kezdődik, majd szombaton Donald Trumpéval ér véget Dallasban az amerikai jobboldal vezető fóruma, a CPAC.

22:30
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

A helyszín nem véletlen

A helyszín nem véletlen: a legnépesebb szövetségi államok közül Florida mellett a szintén republikánus vezetésű Texas számít az amerikai jobboldal bástyájának. Trump 2016-ban és 2020-ban is nyert ebben az államban. Greg Abbott, a helyi kormányzó közvetlenül Orbán Viktor előtt nyitja meg a CPAC-et; a miniszterelnök a kisszámú külföldi vendégek egyike, aki megszólalási lehetőséget kap Dallasban.

FÉLÓRÁSRA TERVEZETT BESZÉDE AHOGYAN HARCOLUNK CÍMMEL SZEREPEL A PROGRAMBAN.

22:32
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

A liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma

A CPAC nem más, mint a liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma: a nemzeti erők nemzetközi együttműködésének megtestesítője – mondta az Origónak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, az Amerikai Konzervatív Unióval közösen szervezett májusi CPAC Hungary házigazdája. A budapesti fórum a konferenciasorozat első európai rendezvénye volt. Dallasban olyan, Európában is ismert nevek is felszólalnak, mint Ted Cruz szenátor, Ben Carson, Trump egykori minisztere vagy az amerikai jobboldali média véleményformáló alakjai, Sean Hannity és Glenn Beck.

22:36
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 20:40-kor kezdünk!

22:42
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Megérkezett Orbán Viktor a CPAC helyszínére

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínére, ahol megkezdődtek a CPAC megnyitó előtti programjai – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor részt vett az Alapjogokért Központ fogadásán, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve:

 

a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.  

A magyar miniszterelnök ezt követően munkaebéden vett részt a CPAC vezetőségi tagjaival – mondta Havasi Bertalan.

22:49
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

A beszéd témája

A kormányfő beszédének címe és témája a „How we fight", azaz „Hogyan harcolunk". Ez volt a budapesti CPAC vezérgondolata is: Orbán Viktor tavasszal elhangzott nyitóbeszédében hosszan beszélt arról, miképpen lehet a liberális Demokrata Pártot a tengerentúlon legyőzni. A magyar miniszterelnök ekkor 12 pontos jobboldali sikerreceptet állított össze, amelyben sorra vette, hogyan lehet jobboldaliként sikerre jutni.

22:49
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik Orbán Viktor beszéde. 

22:51
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Európa magányos csillagállama Magyarország, hasonlóan Texashoz

Orbán Viktor beszéde elejénazt mondta, hogy Texasban a szabadság, a szuverenitás a legfontosabb, és ezért van Magyarország és Texas között valami hasonlóság. Európa magányos csillagállama Magyarország, hasonlóan Texashoz. 

A kormányfő elmondta, mi magyarok a szabadságért és a szuverenitásért, és a kereszténységért harcoltunk, és ma is folytatjuk ezt a harcot. 

22:53
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Régivágású szabadságharcos

Orbán Viktor elmondta, ő maga régivágású szabadságharcos. Ő jelenleg a leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfő, és egyben bevándorlásellenes. Minden nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll Magyarország - tette hozzá. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy előadást tarthat a CPAC-on, és egy beteljesedett álomnak nevezte. Az Egyesült Államok legkiválóbb konzervatívjai vesznek itt részt. 

22:55
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben

Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen - mondta. Orbán közölte, hogy a baloldali médiát sikerült összezavarnia ezzel a nyitóbeszéddel, de nem akarok ötleteket adni a baloldali médiának, hogyan kell hamis híreket gyártani. Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, aki pedig az ellenkezőjét állítja, az fake news gyár. 

Orbán Viktor elmondta, hogy egyesek szerint már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát, majd pedig minden egyes évben. Hogyan lehetett tönkretenni azt, ami egyszer már tönkrement?

22:57
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Össze kell fogni

Tiszteljük az amerikai kormányzatot, és tisztességesen kell viselkedni a jelenlegi adminisztrációval szemben. Az Önök kormánya, korábban az Obama-kormány azonban Brüsszelt ideológia nyomás alá helyezte, és arra akarta kényszeríteni a magyar komrányt, hogy változtassa meg az alaptörvényt. Az utóbbi nagy fájdalmat okozott, és sikeresen ellenálltunk, és nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvence - mondta. A progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, és elmondjam azt, hogy össze kell fogni, mert mi tudjuk, hogyan lehet lekűzdeni a szabadság ellenségeit. 

22:59
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok

Orbán Viktor közölte, hogy 1956-ban kezdődött a háború a szabadságért, de mi nyertük meg azt. Hálával tartozunk Ronald reaan. A kommunistákat nehéz legyőzni, mert összefogtak a liberálisokkal és erősebbek mint valaha. A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket. Mi 2010 óta folyamatosan legyőztük őket - mondta Orbán. A tegnapi győzelem azonban nem nyeri meg a holnapi meccset. 

23:02
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

"Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításokban"

Orbán Viktor elmondt,a hogy a sikertörténet kulcsa, hogy amikor harcolunk, akkor a 100 százalékot beleadjuk, az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért. Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításokban - tette hozzá. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy Isten a saját képmásunkra teremtett, és így a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozni kell - tette hozzá. Legyenek benne biztosak, hogy a keresztény értékek megvédenek minket, hogy túl messzire menjünk.  

23:04
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Soros nem hisz semmiben

A baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, és a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg- mondta Orbán Viktor. A legrosszabb dolgok, akkor történtek meg, amikor azok kerültek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet. Az egyik ilyen Soros György, aki nem hisz semmiben amit mi teszünk - tette hozzá. Soros arra használja a hadseregét, hogy az akaratát ránk kényszerítse. Az értékeink mentenek meg minket a történelem hibáinak az elkövetésétől - mondta. A mai progresszívek fel akarják adni az értékeke, és egy érték nélküli poszt-nyugati világot akarnak - mondta a kormányfő.    

23:08
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Megállítottuk az illegális migrációt

A győzelemre kell játszani - mondta a kormányfő. El kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél. Nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközök szavaival, és új életre kell kelteni a keresztény intézményeket - tette hozzá. Magyarország egyedül áll a globális woke-kultúrával szemben - tette hozzá. Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtak,és megállítottuk az illegális migránsok invázióját - mondta a kormányfő (hatalmas taps fogadta ezt a mondatot).

Meg kell állítani az illegális bevándorlást, és Magyarországon népszavazáson döntöttünk a migrációról. A magyarok nem akartak migrációt, és nem akartak a progresszívek szabályai szerint játszani.  

23:10
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Működik a magyar határvédelem

Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar határvédelmi rendszer működik. Azt követően, hogy megépült a fal, nullára csökkent a migráció. Idén már 160 ezer illegális átlépési kísérletet hiusítottunk meg - fejtette ki a kormányfő. Szólt a magyar migrációs szabályairól. Az unió azt szeretné, hogy adjuk fel a nulla migrációs politikánkat - tette hozzá. 

23:12
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre

A progresszíve azt állíták, hogy a családokat nem kell megvédeni, míg Európában azt mondják, hogy a cslaád nem létezik - ismertette a kormányfő. Orbán szerint Magyarországon a család az a hely, ahol a szülők átadják a hagyományos értékeket, ezért ha a családok megszűnnek, akkor a nyugati kultúra megszűnik. Magyarország a GDP 6 százalékát költi családvédelemre. 

Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, míg az abortuszok száma a felére csökkent - tette hozzá. 

23:14
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket

Orbán Viktor ismertette, hogy jogi fal épült a genderideológiával szemben Magyarországon. A magyarok nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításba is - tette hozzá. A magyar alkotmány védi a családokat és a gyerekeket. 

23:17
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

"Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a siker másik tényezője, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell. A rendvédelmi szervek a szabadság őrei - tette hozzá. A rendőrök tiszteletet kell, hogy élvezzenek - mondta a kormányfő. Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye.   

A progresszívek imádják a még magasabb adókat, és ezért egykulcsos szja van Magyarországon, ami 15 százalék. 10 év alatt 10 százalékkal csökkentek az adóterhek - mondta a kormányfő. 

23:17
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Nagy taps és üdvrivalgás szakítja meg a beszédet többször

Orbán Viktor beszédét többször is hatalmas taps és üdvrivalgás szakítja meg. Minden alkalommal, amikor az illegális bevándorlás megállításáról és a magyar határkerítésről van szó, a közönség nagy tapsban tör ki. Azt a mondatot pedig, hogy Magyarországon duplájára nőtt a házasságok, felére az abortuszok száma, üdvrivalgás fogadta. Amikor arról beszélt a miniszterelnök: az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén, vastaps és hatalmas éljenzés kezdődött.

23:18
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Magyarország az utolsó ellenálló

A globális minimumadóról azt mondta, hogy Magyarország az utolsó ellenálló. Éppen ezért a jelenlegi amerikai kormányzat megszüntette a két ország közötti adómegállapodást - mondta. Ez valójában a baloldal bosszúja volt. 

Ukrajna a szomszédunk, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele - mondta. 

23:22
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Fel kell vennünk a harcot

Orbán Viktor szerint a globalisták vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke. Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására - tette hozzá. Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni. Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség. 

Orbán végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A kormányfő szerint most a Nyugat önmagával harcol. A globalistták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem - mondta a kormányfő. Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.  

23:23
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Orbán: Két évünk van felkészülnünk

2024-ben Ep és elnökválasztás lesz, két évünk van felkészülni. Induljunk el és győzzünk - zárta szavait Orbán Viktor.

23:24
augusztus 04, 2022
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői beszédnek

A beszéd végén a közönség felállva tapsolt. Véget ért a kormányfői beszéd, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.