Vágólapra másolva!
Alábbi cikkajánlónkat böngészve egyértelművé válik, hogy Liszt Ferenc nevét Washingtontól Japánig szerte a világon jól ismerik, emlékére a legkiválóbb muzsikusok és zeneértők gyűlnek össze évről évre...
Vágólapra másolva!

Életrajz, művek

Liszt Ferenc életrajza
"Liszt Ferenc a XIX. századi romantikus zenei élet legsokoldalúbb irányító egyénisége, a kor egyik szellemi vezére, és minden idok legnagyobb zongoramuvésze." Részletek a leghíresebb művekből, elemzések, kereszthivatkozások a nagy kortársakra és elődökre.

Liszt Ferenc a zongoránál

Liszt Ferenc a zongoránál

The Franz Liszt Site


Liszt Ferenc a Wikipediában
A szabadon bővíthető ingyenes lexikon, a Wikipedia részletes, magyar nyelvű szócikke Liszt Ferencről. Életrajz, művek, fontos linkek.

Szomory Dezső: Liszt Ferenc
Szomory Dezső írása Lisztről a Nyugatban. "Liszt Ferenc, ha szabad bevallanom, legfinomabb emlékeim közül való - titán zongorász, aki benne van az életemben, mint egy fénylő torony a tengeri éjszakában. Benne van az életemben, ennek nincs nagyobbszerű jelentősége, sőt legjobb volna lemondani a hideg ítélkezés javára s nem az egyéni érzés kis szögletéből látni és figyelni az embereket és a dolgokat."

Revive Szegedin!
A szegedi Somogyi-könyvtárban található Liszt Ferenc Szeged javára komponált zongoradarabjának eredeti, autográf kézirata, s annak tisztázata, melyek 1937-ben kerültek a könyvtár tulajdonába.

A hét zeneműve: Liszt Ferenc - Missa Choralis
Domokos Zsuzsanna 1998-as előadása olvasható a Magyar Rádió honlapján. "Liszt elképzelése szerint a templomi zenében az énekhang mellé a hangszerek közül csak az orgona társulhatott, már ha ezt a zeneszerzők szükségesnek ítélték."

Liszt Fesztivál
Sopron és Liszt Ferenc. Séta a belvárosban, Liszt Ferenc nyomában; "lisztádiák"; kiadványok; programok.