PÓRÉHAGYMÁS BÁRÁNYLAPOCKA - Taiwan Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • sötét szójaszósz
    Forrás: Nagy Bence
  • kínai rízsbor
  • fehérbors
  • cukor
  • kínai só
  • bárány lapocka
  • póréhagyma
  • rízs
  • tojás
  • zöldborsó

Hogyan kell elkészíteni?

Vágjuk nagyon vékony szeletekre a bárányhúst. A póréhagymát hosszában vágjuk félbe, majd a kés oldalával törjük meg, mert így ízesebb lesz az ételünk. Ezután aprítsuk fel nagyobb kockákra, csíkokra. A bárányt tegyük forrásban lévő vízbe, majd ha megfőtt, csepegtessük le. Ezután olajban pirítsuk meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a bárányt. Öntsük hozzá a rízsbort, ízesítsük sóval, cukorral, szójaszósszal, fehérborssal és kínai sóval.

A tojásos rízshez főzzük meg a rízst. Két egész tojást keverjünk össze és tegyük olajba, majd ha összeállt, akkor adjuk hozzá a rízst. Ízesítsük sóval, majd szórjuk bele a zöldborsót.