Tarja kelkáposztával és szalonna chips-szel - Budai Gesztenyés Étterem

Vágólapra másolva!
Tarja kelkáposztával és szalonna chips-szel - Budai Gesztenyés Étterem
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 1 kg tarja csont nélkül
    Nagy Bence
  • 1 kg kelkáposzta
  • 0,3 kg héjas fokhagyma
  • 2 kg zsír
  • 0,2 kg vaj
  • 0,2 kg kolozsvári szalonna
  • 0,2 kg koktélparadicsom
  • 0,1 l balzsamecet
  • 0,1 l olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • őrölt fekete bors

Hogyan kell elkészíteni?

A tarját megsózzuk, és 1,5 kg zsírban a rozmaringgal 120C*-on puhára konfitáljuk. A kelkáposzta vastag ereit kivágjuk, forrázzuk, majd jeges vízbe mártjuk, végül 0,1 kg vajjal melegen habosra turmixoljuk. A fokhagymát a maradék zsírra tesszük a tarja mellé, és szintén puhára sütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk, és a maradék vajjal szintén összeturmixoljuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük és sütőlapra helyezzük, amit egy másik lappal súlyozunk le, hogy a szalonna ne kunkorodjon fel, és szintén a sütőbe helyezzük, hogy ropogósra süljön. A paradicsomot megmossuk, tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, olajjal, és az ecettel majd szintén konfitáljuk.

Tálaláskor a tányér közepére félkörben kihúzzuk a káposztakrémet és mellé szedünk pár kisebb galuskányi hagymakrémet, egy szelet tarját serpenyőben megpirítunk, majd kettévágjuk, és egymásra borítva helyezzük a krémre. A tetejére a szalonna és köré pár szem paradicsom kerülhet.