A háborús területen élő magyar nyelvű művészeket támogat a Színházi Szolidaritási Alap

Május 15-én egy fergeteges vígjátékkal, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a Thália Színház. A darab 14-i előpremierjét a Semmelweis Egyetem koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozóinak ajánlották fel, így mondva köszönetet a járványhelyzet idején végzett emberfeletti munkájukért, és így kívánva nekik további kitartást. (Fotó: Thália Színház/Kállai-Tóth Anett)
Vágólapra másolva!
A háborús területeken élő és onnan érkező magyar anyanyelvű előadóművészeket segíti a Színházi Szolidaritási Alap.
Vágólapra másolva!

A Színházi Szolidaritási Alap folytatja munkáját és jelen helyzetben elsődleges célja, hogy a háborús területeken élő és onnan érkező magyar anyanyelvű előadóművészeket - lehetőségeihez képest - segítse - írta szerdai felhívásában a szervezet.

A háborús területeken élő és onnan érkező magyar anyanyelvű előadóművészeket támogat a Színházi Szolidaritási Alap (illusztráció) Forrás: Origo

A közleményük szerint az Alap várja a határon túli magyar nyelvű színházakban játszó, magyar anyanyelvű színészek, előadóművészek jelentkezését a háború sújtotta Ukrajna területéről.

A támogatások folyósításához az első felajánlást a Thália Színház biztosítja ötmillió forint összegben.

– Kérünk mindenkit, akinek lehetősége van támogatni céljainkat, segítse az Alap működését. Az adományokat a következő bankszámlaszámra várjuk: MKB 10300002-13180023-00014900 – írták.

A támogatásért jelentkezni az ezen linken található űrlap kitöltésével lehet. A beérkező kérelmeket szakmai kuratórium vizsgálja, az Alap pedig kétszer 80 ezer forint támogatásban részesíti a kérelmezőt, melyet két részletben folyósít, két hónap alatt.