Összegyűjtik a legjobb Kádár-kori koncertélményeket

beatkorszak, A Scampolo zenekar játszik az Ifjúsági Parkban 1968 május 1-jén
Vágólapra másolva!
Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.
Vágólapra másolva!

A Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére kér minden beat- pop-, táncdal- és rockrajongót az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog.

A Scampolo zenekar játszik az Ifjúsági Parkban 1968. május 1-jén Forrás: MTI/Friedmann Endre

A Hangfoglaló Program a jelen és a jövő tehetségeinek támogatása mellett

a magyar könnyűzene múltjának feltárását is kiemelt helyen kezeli.

A Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram a poptörténet emlékeinek kultúrtörténeti és művelődéstörténeti szempontú feltárásáért tevékenykedik. A zenészekkel és háttéremberekkel készített életútinterjúk publikálása, poptörténeti konferenciák és pódiumbeszélgetések szervezése, valamint a könnyűzene-történet híres helyszínein emléktáblák elhelyezése mellett a legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó alakok minél szélesebb körű bemutatását is céljául tűzte ki.

Budai Ifjúsági Park egyik zárókoncertje 1984-ben Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

Erre szolgál a 2016 novemberében indult, azóta közel félezer cikket megjelentető Volt egyszer egy beatkorszak-blog, amely mögött egy közel 8 ezer főt számláló aktív Facebook-közösség is áll. A pályáazt egyik célja hogy további történetekkel gazdagodjon a magyar könnyűzene legendáriuma. Arra kérik a vállalkozó kedvüeket, hogy írják meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek szubjektív koncerttörténetét.

A történeteket, illetve a kiírással kapcsolatos kérdéseket az [email protected] címre várják a szervezők. A beérkező, színvonalas írásokat pedig folyamatosan közölni fogják.