Elmarad a miskolci operafesztivál

Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók+ Miskolci Operafesztivált.
Vágólapra másolva!

Idén nem tartják meg a Bartók+ Miskolci Operafesztivált a koronavírus-járvány miatt. Az elmúlt hetekben, hónapokban Miskolc város vezetése az Operafesztivál szervezőivel, szakembereivel együttműködve mindent megtett azért, hogy a járvány szorításában, a veszélyhelyzet ellenére se maradjon el idén a programsorozat, amely 20 éve már az egyik legfontosabb kulturális rendezvénye a városnak. Februárban még José Carreras hangversenyével hirdették az idei fesztivált.

A polgármesteri hivatal közleménye azt írja: „minden erőfeszítés és küzdelem ellenére mára világossá vált, hogy az Operafesztivált az eddig megszokott módon és feltételekkel idén nem lehet megrendezni”. Továbbá azt is, hogy a károk nagyságát, amelyeket a járvány a kulturális élet területén okoz, egyelőre még senki nem tudja megbecsülni,

Miskolc azonban továbbra is azon dolgozik, hogy a fesztivál megmaradjon.

A város a nyitóprodukcióként tervezett júniusi José Carreras-koncert ügyében továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a koncert ellehetetlenülése ellenére Miskolc számára pénzügyileg is a lehető legjobb megállapodás születhessen meg.