Hat Grammy-díjjal indul az idei Paloznaki Jazzpiknik

Paloznaki Jazzpiknik
Vágólapra másolva!
Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amit idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg.
Vágólapra másolva!

Ahogy már az Origo is megírta, a koronavírus-járvány és az amiatt született korlátozások miatt új időpontban, augusztus 20-22. között rendezik meg a 2020-as Paloznaki Jazzpikniket. A szervezők csütörtökön új fellépőket jelentettek be. Augusztus 20-án, csütörtökön a Magyar Jazz Napját ünnepli a Paloznaki Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel való közös szervezésben. Ez alkalomból, az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő jazz-legendával, Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon.

Randy Brecker Forrás: John Abbott

Az 1967 óta aktív Randy Brecker trombitás hat Grammy-díjat kapott már. Előadói és zeneszerzői karrierje főleg a rock, az R&B és a jazz magasrendű fúziójára épül. Ő a fúziós jazz egyik legnagyobb élő képviselője. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen. A Magyar Jazz Napján lép fel Dan von Schulz.

A Jazzpiknik második napján, az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band nyitja a Nagyszínpadot. Utánuk a világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer, aki zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal is.

Candy Dulfer Forrás: Carin Verbruggen és Ferry Drenthem Doesman/

Candy Dulfer augusztus 21-én, pénteken lép fel a Paloznaki Jazzpikniken. A szombati záróestet a többszörös Fonogram-díjas, illetve Viva Comet-díjas Zsédenyi Adrienn nyitja meg. Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik.

Zséda Fotó: Szabó Gábor/Origo

Amint énekelni kezd, különleges és dögös hangjáról mindenki megismeri a szicíliai származású Mario Biondit. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban. Biondi második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire, először 2017-ben adott nálunk koncertet.

Az est végén az MF Robots lép színpadra, akik a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Buble, Craig David, vagy a tavaly Paloznakon is fellépett Rick Astley vokalistájaként is ismerhet a közönség. Az új hangzást ígérő duónak

ez lesz az első magyarországi koncertje.

A további fellépőkkel folynak az egyeztetések, a szervezők folyamatos tájékoztatást adnak a következő hetekben. A szervezők a teljes fellépői lista közzétételét követően jelentkeznek további részletekkel az új időpont kapcsán felmerült jegyvisszaváltásról.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik idén is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Most az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. AJazzpiknik szeretné támogatni munkájukat és célkitűzésüket, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozását.