Meghalt Christophe, az egyik legnagyobb francia énekes

Charhaix, 2020. április 17. 2014. július 20-án készült felvétel Christophe francia énekes-dalszerzőről a Les Vieilles Charrues zenei fesztiválon a franciaországi Carhaix városban. 2020. április 17-i francia sajtójelentések szerint Christophe az új típusú koronavírus okozta szövődményekben 2020. április 16-án, 74 éves korában Brestben elhunyt. MTI/EPA/Hugo Marie
Vágólapra másolva!
Március végén vitték kórházba Christophe-ot, akkor azt írták a lapok, hogy koronavírus miatt. Az egyik legnépszerűbb francia énekes 74 éves volt.
Vágólapra másolva!

Három héttel ezelőtt, március 29-én magas lázzal, erős köhögéssel és légzési nehézséggel vitték kórházba a 74 éves Christophe-ot. A francia énekes április 16-án, csütörtökön halt meg, és a felesége által kiadott közlemény alapján a halál oka tüdőtágulat volt. Nem említette a koronavírust, pedig a Le Parisien információi szerint pozitív volt az énekes tesztje, amit március végén végeztek rajta, közvetlenül a kórházba kerülése után.

Christophe egyik koncertjén 2017-ben Forrás: MTI/EPA/Hugo Marie

A zenész Daniel Bevilacqua néven született Párizsban 1945-ben. Első nagy sikereit az 1960-as években érte el, majd a '70-es években egymás után adta ki a sikeres szerelmes dalait, melyek jó részének szövegét Jean-Michel Jarre írta.

Az egykori barát, Jean-Michel Jarre a Twitteren búcsúzott Christophe-tól. Azt írta, „örökre velünk maradnak azok, akiket szeretünk, így te is velünk leszel”.

Christophe összesen 14 stúdióalbumot adott ki, a legutóbbit 2016-ban Les Vestiges du Chaos címmel.