Ilyen még soha nem fordult elő az 50 éves fesztivál történetében

Horizontal ON STAGE CONCERT MONTREUX JAZZ FESTIVAL
British singer Sting performs on stage during the opening day of the 53th edition of Montreux Jazz Festival on June 28, 2019 in Montreux. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Történetében először elmarad a montreux-i dzesszfesztivál - jelentették be pénteken a szervezők, akik a koronavírus-járvány miatt döntöttek a júliusra meghirdetett rendezvény lefújásáról.
Vágólapra másolva!

A híres Montreaux-i Jazzfesztivál szervezői a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, idén nem tartják meg a rendezvényt. Ez az első alkalom az 1967-es első fesztivál óta, hogy kimarad egy év. A szervezők közleménye szerint a svájci kormány által elrendelt higiéniai és távolságtartási előírások mellett

lehetetlen elgondolás lenne egy ilyen nagyszabású esemény megtartása.

A hagyományosan a Genfi-tó partján megrendezett kéthetes fesztivál csaknem 250 ezer embert szokott vonzani.

„Az idei nyárra tervezett program egy részét áttisszük a jövő évi fesztiválra, amely 2021. július 2. és 17. között lesz” – írták a közleményben.

Idén többek között Lionel Richie és Lenny Kravitz lépett volna színpadra. A tavalyi fesztivál fellépőinek eklektikus névsorában ott volt Elton John, Sting, Janet Jackson, Chick Corea és a Radiohead frontembere, Thom Yorke is. Az 1967-ben alapított fesztivál a sokadik kulturális esemény, amelyet lefújtak vagy elnapoltak a koronavírus-járvány miatti korlátozások és egyéb intézkedések nyomán.