Április végéig szavazhatnak a könyvszeretők

Vágólapra másolva!
A közönség egészen április végéig szavazhat arról, hogy a 10 döntős könyv közül melyik kapja idén a Libri irodalmi közönségdíjat. 
Vágólapra másolva!

A Libri irodalmi díjakat 2016-ban adták át először. Ahogy akkor, idén is 10 könyvet választott ki egy szakmai bizottság. Ezek közül egy

ötfős zsűri választja majd ki a legjobbat.

A közönségdíjat pedig értelemszerűen az olvasók, internetezők szavatai alapján kapja meg az egyik szerző és könyve. Szavazni egy rövid regisztráció vagy belépés után, a Libri oldalán lehet egészen április 30-ig. A Libri Könyvkereskedelmi Kft. ajándékokkal is próbálja kapacitálni a közönséget, ugyanis 100 ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szavazás után.

Forrás: Libri

A döntősök

Jászberényi Sándor: A lélek legszebb éjszakája
Kepes András: Világkép
Krasznahorkai László: Báró Wenckheim hazatér
Nádas Péter Az élet sója
Németh Gábor Egy mormota nyara
Térey János: Őszi hadjárat
Szabó T. Anna: Törésteszt
Varró Dániel: Mi lett hova?
Závada Pál: Egy piaci nap
Zoltán Gábor: Orgia

A zsűri természetesen ugyanebből a tíz könyvből választja ki a díjra érdemes egyet. Tagjai Bálint András színész, Beck Zoltán dalszerző, Fullajtár Andrea színész, Károlyi Csaba irodalomkritikus és Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, kritikus.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2016-ban alapította díjat, és a lényege, hogy az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A követelményeknek 132, 2016-ban megjelent könyv felelt meg. Ezek közül 88 közéleti személyiség (művészek, írók, tudósok) szavazata alapján alakult ki a 10-es lista.