Huszti Péter miatt mond le a soproni színházigazgató

Vágólapra másolva!
Távozik a posztjáról Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, miután benyújtotta lemondását. A színházvezető közölte: azért távozik, mert a színház fenntartója, a soproni önkormányzat nem hosszabbította meg a művészeti tanácsadóként alkalmazott Huszti Péter színész szerződését.
Vágólapra másolva!

Április 12-én szünik meg színházvezetői megbízatása - közölte csütörtökön Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, aki a múlt héten nyújtotta be lemondását.

Darvasi Ilona azt mondta: döntésének egyetlen oka az volt, hogy a fenntartó vezetője "nem tartott igényt Huszti Péter művészeti tanácsadó tevékenységére", azaz nem hosszabbított vele szerződést - mutatott rá a távozó igazgató. "Én Huszti Péterrel jöttem Sopronba, és ha itt nincs szükség egy ilyen művészre és szakemberre, akkor nekem sincs itt dolgom" - jelentette ki Darvasi Ilona.

"A szezon természetesen rendben le fog menni. Az új vezető kinevezése az önkormányzat feladata" - közölte Nyerges Ferenc, a teátrumot fenntartó ProKultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kuslics Balázs, a soproni városháza sajtófőnöke jelezte, a színházzal kapcsolatos kérdéseket a városvezetés a közgyűlés elé fogja terjeszteni akár már a következő, jövő csütörtöki testületi ülésen.

Darvasi Ilona 2007. február 1-je óta vezette a soproni színházat. Férje Nemcsák Károly színész, a budapesti József Attila Színház igazgatója.