Stallone szerint ő jobb festő, mint színész

Vágólapra másolva!
A színész absztrakt expresszionista stílusban fest, retrospektív kiállítása jelenleg Európa nagyvárosai közt vándorol. A katalógusban neves amerikai műkritikusok elemzik életművét. A Rocky és a Rambo sztárja szerint ő jobb festő, mint színész.
Vágólapra másolva!

Forrás: Gmurzynska

Tegnap zárt Sylvester Stallone retrospektív kiállítása a svájci St. Moritzban, a színész életműve a sajtóanyag szerint legközelebb Szentpétervár egyik múzeumában lesz látható. A kiállításon Stallone harminc festménye tekinthető meg, köztük több önarckép. A válogatott festmények a színész művészi korszakait időrendben dokumentálják. "Sylvester Stallonénak hosszú ideig sikerült elrejtenie tehetségét" - fogalmaz a szöveg, mely szerint Stallone festményei éppolyan akciódúsak, mint filmjei.

Az utazó retrospektív kiállításhoz katalógus is készül, amelybe Amerika legnevesebb műkritikusa, Donald Kuspit fog írni méltatást Sylvester Stallone képeiről.

A színész műgyűjtőként is ismert, festői ambícióit eddig hobbiszinten gyakorolta. Felfedezője a svájci Gmurzynska galéria tulajdonosa, aki a zürichi filmfesztivál idején találkozott Stallonéval. A színész két évvel ezelőtt a miami művészeti vásáron mutatkozott be festőként, akkor még csak néhány képpel. Akkor két festményét 90 ezer dollárért sikerült eladnia egy műgyűjtőnek. A mostani svájci kiállítás legtöbb képe is elkelt 90 és 150 ezer dollár közötti árakon - adta hírül a galéria a svájci hírügynökségnek.

A galéria által kiadott közlemény szerint Stallone kamaszévei óta rendszeresen fest, korai, kísérleti jellegű képeit Mike Stalloneként szignózta. Anyagi okok miatt később a színészi karrier felé fordult. A Rocky sikere után kezdett újból festeni, ez idő tájban művészete "expresszív és morbid" volt. Képeire nagy hatással volt menedzsere hirtelen halála. Az 1990-es években Stallone a nagy elődök - Picasso, Gerhard Richter és Mark Rotho - munkáját kezdte tanulmányozni, ez sokat változtatott az ő stílusán is.

Maga Stallone a svájci kiállítás megnyitóján úgy értékelte, jobb festő, mint színész.

Itt még többet nézhetsz meg Sylvester Stallone alkotásai közül!