A Sexosaurus ismét lecsap

Vágólapra másolva!
Hírnevéhez méltóan sikamlós és szexcentrikus lemezzel jelentkezik a sztárfellépők egész hadseregével megtámogatott R. Kelly, sokadik projektjét indítja útjára a leginkább a Jane's Addiction frontembereként ismert Perry Farrell, továbbá bemutatkozik a magyar Zuboly, és új lemezt ad ki az egyik legnagyobb élő folkgitáros is.
Vágólapra másolva!

R. Kelly: Double Up

Várakozások: R. Kelly a kilencvenes évek legsikeresebb előadójaként vonult be a történelembe, és karrierje során eddig ötvenmilliónál is több lemezt adott el világszerte, ám az utóbbi években inkább a még mindig folyamatban levő pere miatt került a hírekbe. Az énekes számára nem az elmúlt évek nem éppen a zenéről szóltak: előbb Jay-Z-vel indított közös turnéja torkollott csúnya összeveszésbe és pereskedésbe, majd jött az emlékezetes per, amelyben gyermekpornográfiával vádolták R. Kellyt, és amely még mindig nem ért véget. Mindezek ellenére Kelly előző lemeze, a 2005 nyarán kijött TP. 3 Reloaded a megjelenése hetében 491 ezer példányban kelt el, és természetesen vezette is a Billboard albumlistáját. Ezen a lemezen volt hallható a Trapped In The Closet című ötrészes minidráma, melynek minden egyes epizódjához videó is készült, majd újabb hét részt hozzácsapva megjelent DVD-n is. A klipben egy kellemesnek induló együttlétet zavar meg a váratlanul hazatoppanó férj, és R. Kelly kénytelen a vécébe rejtőzni előle, majd utána további bonyodalmak következnek, és aki végignézi az összes részt, annak meglepő élményben lehet része: kiderül ugyanis, hogy a főként bugyinedvesítő dalokat búgó R&B sztárnak humora is van, és kimondottan szórakoztatóak a kisfilmek. Azóta sok újdonság nem történt Kellyvel, leszámítva, hogy nagy nyilvánosságot kapó pere még továbbra sem ért véget.

Eredmény: Az énekes egy ütemesebb, táncolhatóbb albumot ígért előzetesen, bár természetesen a lassúbb dalaiért rajongóknak is ígért egy-két gyöngyszemet a Double Up-on. A lemezen neves hiphop- és R&B-előadók is segédkeztek, így a címadó dalban Snoop Dogg, míg a Freak It In The Club vagy a Rockstar című számokban Ludacris tűnik fel, a Pull Your Hair és a Put Some Money On It Rick Ross segédletével készült el, Kanye West pedig a Hook It Up-ban hallható. A legnagyobb érdeklődéssel várt duett azonban mindenképpen az Usherrel készült Same Girl, melyben "Kells" és Usher felfedezik, hogy éppen ugyanabba a lányba szerelmesek. Mindezekből már látszik, hogy a lemez címe akár Business As Usual is lehetne, vagyis R. Kelly leszállítja a rajongóknak, amit azok kértek: szexet, szexet és még több szexet. A virginiai lövöldözés áldozatai emlékére írt Rise Up kivételével az összes dal arról szól, hogy Kelly mennyire kanos (eláruljuk: nagyon kanos), legyen az sikamlós R&B ballada vagy hiphopos-zongorás alapú popszám (I'm a Flirt). Sőt, az egyik dalban még ki is nevezi magát "sexosaurusnak", ami most remek vicc, de ha azt vesszük, hogy Kells már elmúlt 40, pár év múlva már tényleg csak egy élveteg dinoszaurusznak tűnik majd, ha nem próbál változtatni.

Kiknek ajánlható: R&B fanoknak és azoknak, akik nagy kínban vannak, milyen háttérzene segítségével is terelhetik be szívük választottját a hálószobába.

Olyan, mint: Elrettentő példa az amerikai republikánus szenátorok számára, akik arról akarják meggyőzni a szülőket, hogy a gyermekeik által hallgatott kopasz, fekete énekesek csak "arra" képesek gondolni.