Ozzy Osbourne új lemezzel jelentkezik

Vágólapra másolva!
Hat év után végre új albummal jelentkezik a ma már inkább az MTV-n futó tévéshow-ból ismert Ozzy Osbourne. A Black Rain címet viselő vadonatúj anyag május végén kerül a lemezboltok polcaira.
Vágólapra másolva!

Ozzy Osbourne ismét stúdióba vonult, bár elmondása szerint félt, hogy stimuláló anyagok nélkül már nem fog menni számára a zeneszerzés.

A jelek szerint azonban az aggodalma alaptalan volt, hiszen május 22-én, hat esztendő után egy új Ozzy-koronggal lehetünk gazdagabbak (bár vannak hírek arról is, hogy júniusra tolják el a megjelenést). Az Ozzy otthoni, Los Angeles-i stúdiójában rögzített anyagon koncertzenekara, a basszusgitáros Balsko, Mike Bodin dobos és természetesen a girtárfenomén, régóta zenekari társ és jó barát Zakk Wylde segédkezett. A 11 új szerzeményt felsorakoztató album első kislemezre kimásolt dala, az I Don't Wanna Stop lesz, de a Black Rain-en megtalálható lesz egyebek között a felesége, Sharon Osbourne rákos megbetegedése alatt íródott Lay Your World On Me című felvételről.

Ozzy ezúttal is Zakk Wylde-ot hívta segítségül új lemezéhez, ami miatt elég sok kritika érte. "Az emberek folyton azzal jönnek, hogy miért épp Zakkel dolgozol? Megmondom az igazságot: számomra ő pótolhatatlan. Nemcsak jó ötletekkel áll elő, de egyben családtagnak is számít. Ha bármikor bármilyen kéréssel fodulna hozzám, egy percig sem gondolkodnék, hogy segítsek-e neki" - fűzte hozzá Ozzy, akinek végtagjai krónikus reszketése miatt rendszeresen gyógyszeres kezelésre van szüksége ahhoz, hogy állapota ne rosszabbodjon. Az úgynevezett Parkin-szindróma nem a rock and roll életforma.

A koncertezéssel pedig idén sem kíván leállni, a nyári Ozzfest mellett a világ számos országában meg fog fordulni, így többek között Moszkvában is fellép május 27-én. Előtte pedig egy újabb megtiszteltetésben lesz része, a VH1 zenecsatorna Rock Honors gáláján a Heart, a Genesis és a ZZ Top mellett egy szakmai elismerésben lesz része. A műsort május 12-én Las Vegasban veszik fel, és a tervek szerint május 24-én adásban is láthatjuk.