Nem énekelhet az Aerosmith frontembere

Vágólapra másolva!
Félbeszakadt az Aerosmith észak-amerikai turnéja, mivel az énekes, Steven Tyler torokműtéten esik át a héten, és hónapokig nem is énekelhet.
Vágólapra másolva!

A veterán amerikai rockzenekar már október óta turnézik, de az elmúlt két hétben már nyolc fellépést le kellett mondaniuk, és a hátralevő többit is kénytelenek elhalasztani. Az együttes szóvivője most elmondta, hogy Tyler a műtétet követően még legalább két hónapig nem lesz képes énekelni, így kérdéses, hogy a pótdátumok mikor lesznek nyilvánosak. Az 57 éves énekes állapotáról csak annyit lehet tudni, hogy jól van.

"Bár az Aerosmith addig szeretne turnézni, amíg lehetséges, Tyler orvosai azt tanácsolták neki, hogy ne lépjen fel addig, amíg a hangja teljesen rendben nem lesz" - tette hozzá még a szóvivő.

Az Aerosmithnek egyelőre nincsenek további tervei koncertezéssel, illetve lemezfelvétellel kapcsolatban. Steven Tyler alapító tagja az együttesnek, amelyet 1970-ben alakítottak meg, és rövidesen úgy vált ismertté, mint Amerika válasza a Rolling Stones-ra, köszönhetően az olyan slágereknek, mint a Walk This Way vagy a Dream On. Az évtized végére azonban drogproblémák miatt a zenekar lejtőre került, és csak hosszú elvonókúra után sikerült talpra állniuk a tagoknak a nyolcvanas évek végére, melytől kezdve ismét a legnépszerűbb rockzenekarok közé küzdötték vissza magukat, és főként az MTV-nek köszönhetően, egy teljesen új generációt sikerült meghódítaniuk.