Aerosmith: új nagylemez, motorbalesettel

Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy az Aerosmith tagjai bevonultak volna egy komolyabb stúdióba, hogy felvegyék új nagylemezüket - mint ahogy azt tették korábbi albumaik esetében -, a csapat úgy döntött, hogy a Joe Perry gitáros Boston melletti farmjára vonul vissza, hogy ott rögzítsék a következő, blues felé hajló album dalait.
Vágólapra másolva!

Az új helyszín, csendes, megnyugtató környezet nem csak a zenei kreativitást serkenti, állítja a VH1. A környék több lehetőséget biztosít a lazításra, mindenkit inspirál, és amennyiben a zenekar tagjai épp belefáradnak a munkába, úszkálhatnak a medencében vagy lovagolhatnak a mezőn. "Van számos motoros jármű a ház körül és akad jó pár lőfegyver is" - közölte Perry, aki arról is beszámolt, hogy a banda egyik - nem megnevezett - tagja balesetet szenvedett egy vad salakmotorozás során. A lemezfelvételeket és a Kiss együttessel való közös turnét mégsem fenyegeti veszély, mivel csontok nem törtek.

Ha komoly sérülések nem hátráltatják a kikapcsolódásban újabb kreatív módokat kereső, munka mellett lazításra is vágyódó zenekart, jövő márciusban lesz új lemez. Eredetileg januárra ígérték az albumot, de még jó pár felvétel hiányzik, ezért a halasztás. A lemez munkacíme egyelőre Honking on Bobo, és klasszikus blues-dalok szerepelnek majd rajta, Aerosmith-féle feldolgozásban és jellegzetes hangzással. A Muddy Waters és a Fisher-Hopkins dalok mellett lesznek saját számok is a lemezen.

"Valami olyasmit akartunk csinálni, amit még nem tettünk. Ez hoz minket lázba" - kommentálta Perry a bluesos hangzású felvételeket. Szerinte a lemez hangulatán érződni fog, hogy a csapat nyugodt, lassúbb tempóban készítette a dalokat, és a tagok csak akkor vettek hangszert a kezükbe, ha épp erre éreztek késztetést.