Vallomással ünnepelt George Michael

Vágólapra másolva!
25 éve van a popszakmában George Michael, aki a jubileum apropójából mesélt magáról egy brit tévéshow-ban.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben a számos botrányával a címlapokra kerülő énekes őszintén beszélt az életéről, legyen szó a munkásságáról, a sajtóról, a szexuális identitásáról vagy éppen a marihuánáról.

George Michael az ITV1 csatornán látható The South Bank Show című népszerű brit tévéműsorban beszélt magáról, és negyedszázados pályafutásáról. A legnagyobb érdeklődés azonban természetesen a drogkérdéshez való hozzáállására vonatkozott, és ezzel kapcsolatban a következőt mondta: "Ha ugyanannyit ittam volna, mint amennyi füvet szívtam, most úgy néznék ki, mint Keith Richards."

Az énekes azt is elmondta, hogy minden idők legnagyobb zenekarának a Led Zeppelint tartja: "A Led Zeppelin a valaha volt kedvenc rockegyüttesem. Úgy szóltak, mint akik pontosan tudják, milyen a jó szex." Komolyabbik oldalát felvillantva arról is beszélt, hogy büszke a politikai állásfoglalást tartalmazó, háborúellenes dalára: "Ahogy múlik az idő, úgy lesz a Shoot The Dog-ból tökéletes protest-dal Mr. Blair tevékenysége következtében."

A 15 év után első koncertturnéjára készülő George Michael abba is beleegyezett, hogy a South Bank Show részt vegyen a próbák egyikén. Az adást egyébként október 31-én láthatják majd a tévénézők.

A nehéz időszakot élő popsztárt először februárban tartóztatták le, hasonló vádakkal: ekkor is C kategóriás drogokat találtak nála, amikor öntudatlan állapotban feküdt autójában. Áprilisban azért került a lapok címoldalára, mert három autót is összetört Range Roverjével, és eliszkolt a helyszínről, júliusban pedig a News Of The World leplezte le, amint egy, a homoszexuálisok találkozóhelyeként ismert londoni parkban bonyolított le találkát egy másik férfival. Legutóbb október elején akadt dolga a hatóságokkal, ekkor Michaelt öntudatlan állapotban találták autójában, a rendőrség gyanúja szerint az énekes kannabiszszármazékot fogyasztott, és azzal is gyanúsítják, hogy vezetésre képtelen állapotban ült autóba. Az ügy tárgyalását novemberre tűzték ki - ekkor veszi kezdetét az énekes visszatérő turnéja is.