Meglepő választás az új Bond-főcímdalra

Vágólapra másolva!
A legújabb James Bond-film Casino Royale címmel kerül majd a mozikba, és főcímdalát az Audioslave frontembere, Chris Cornell jegyzi.
Vágólapra másolva!

A 21. Bond-film főcímdala You Know My Name lesz, és ez lesz a 007-es ügynök szerepét Pierce Brosnantől megöröklő Daniel Craig bemutatkozása is. A produkció szóvivője szerint Cornell zenéje "egyszerre mélyen átérzett és kemény, és tökéletesen illeszkedik a filmbe", melyet egyébként november 14-én mutatnak be majd Londonban.

Chris Cornell választása némiképp meglepő húzás, ugyanis az énekes korábban a Soundgarden, most pedig a Rage Against The Machine volt zenészeiből alakult Audioslave élén is egyértelműen a keményebb műfajt képviseli, és az eddigi Bond-főcímdalok előadóira egyáltalán nem ez volt a jellemző. Az elődök között volt Paul McCartney, Madonna, a Duran Duran, Tina Turner vagy a Garbage is.

Korábban a Bond-betétdalok nemegyszer nagy slágerré váltak, így például Shirley Bassey és a Goldfinger vagy Nancy Sinatra és a You Only Live Twice manapság már popklasszikusnak számítanak, míg az utóbbi próbálkozások - például Sheryl Crow és a Tomorrow Never Dies - már kevésbé voltak sikeresek. Vélhetően Cornelltől újra azt várják, hogy adja vissza a Bond-főcímdalok régi rangját.

Forrás: BBC