Rockerek dúlják fel Havannát

Vágólapra másolva!
Amerikai rockzenekar még sosem tartott olyan méretű szabadtéri koncertet Kubában, mint amekkorát az Audioslave ígér péntek estére. A szankciók sújtotta szigetország valóban kivételes este elé néz.
Vágólapra másolva!

A Rage Against The Machine és a Soundgarden volt tagjaiból verbuvált rock-supergroup egyes tagjai ugyan régóta ismertek baloldali nézeteikről, most mégis azt állítják, kerülni fogják a direkt politizálást a koncerten:

"Ez az egész a zenéről fog szólni, pont" - győzködte a havannai sajtótájékoztatón megjelent seregnyi újságírót Tim Commerford basszusgitáros.

A fellépést a kubai kormány Zenei Intézete szervezte, és várhatóan minden idők legnagyobb, Kubában tartott szabadtéri rockkoncertje lesz: mintegy 50 ezer embert várnak a La Tribunára Havannában, ahol még utakat is lezárnak a tengerparton a buli kedvéért.

"A srácok ugyanolyanok mindenhol, és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy elhozhatjuk a rock'n'rollt a kubai fiataloknak" - fogalmaz az Audioslave sajtóközleménye. "Ez egy ritka lehetőség, és hálásak vagyunk mindkét országnak a támogatásért."

Az utolsó nagyobb szabású koncertet a brit Manic Street Preachers tartotta Kubában még 2001 februárjában, míg az amerikai előadók közül Billy Joel 1979-es fellépése volt az eddigi legkomolyabb.

Az Audioslave még 2001-ben alakult meg, amikor Zack De La Rocha énekes kilépése után a Soundgarden volt frontembere, Chris Cornell csatlakozott a Rage Against The Machine maradék tagjaihoz, és a zenélést új néven folytatták tovább. A banda első lemeze több mint négymillió példányban kelt el világszerte, és most új albuma, a május végén megjelenő Out Of Exile promóciója keretében turnézik Amerikában.