Popsztárokat perelnek Harry Potter miatt

Vágólapra másolva!
A soron következő Harry Potter mozifilmben Wyrd Sisters néven megjelenő Radiohead-tagokat, és az ex-Pulp frontembert is beperelte egy hasonló nevű kanadai együttes. A vádaskodók szerint ellopták a nevüket, és a filmmel a zenekar egész jövőjét tönkreteszik.
Vágólapra másolva!

A Harry Potter és a tűz serlege című film egyik jelenetében egy varázslókból álló zenekar játszik, amelynek minden tagját valódi világsztárok alakítják. A csapatba került Johnny Greenwood és Phil Selway a Radioheadből, valamint Jarvis Cocker is, a Pulp egykori frontembere. A mozi kedvéért verbuválódott együttesnek még regényében álmodta meg J. K. Rowling a Wyrd Sisters nevet. Most azonban, amikor a film bemutatása már a küszöbön van, problémák merültek fel a névválasztás miatt.

Egy 15 éve fennálló Wyrd Sisters jelentkezett Kanadából, mely zenekar tagjainak nem tetszik, hogy az ő nevüket használnák a filmben. Ezt olyanformán hozták az alkotók tudtára, hogy egy ontarioi bíróságon beperelték a színészként megjelenő zenészeket és a Warner Brotherst is. Szerintük ugyanis, ez az egyetlen jelenet ellehetetlenítheti az együttesük egész jövőjét. A Warner első reagálásként egy 50 ezer dolláros engeszteléssel próbálkozott, amit a kanadai trió felháborodva utasított vissza.

A jövőre nézve attól tartanak a legjobban, hogy mivel Harry Potter sokkal ismertebb náluk, ha ezután külföldön koncerteznének, gagyinak tartanák őket, amiért a filmből vették a nevüket. Mindamellett a felajánlott összeget is nevetségesnek tartják. "Tudják mennyit költöttem a zenekarra az elmúlt tíz év során? Csak az elmúlt tíz évben több, mint egy millió dollárt. 50 ezret kínálni több, mint sértés" - mondta magából kikelve Kim Baryluk, az egyik kanadai.