Pete Doherty megint megúszta a börtönt

Vágólapra másolva!
A Babyshambles szombati koncertjét követő razziában ismét meggyűlt a baja a hatósággal az együttes énekesének, Pete Dohertynek. A bevallottan drogozó és elvonókra törzsvásárlói kártyával járó frontember ezúttal is kimosakodta magát: csupán félreértés történt.
Vágólapra másolva!

A szombat esti Babyshambles-koncert után, a Shrewsbury Music Hallban tartott razziát a rendőrség, ahol drogkereső kutyákat is bevetettek. A nyomozás eredményeként a helyről bevittek egy férfit és egy nőt, akiket aztán büntetlenül el is engedtek. Átkutatták magán a helyszínen kívül az együttes turnébuszait is, ahol gyanús anyagot találtak az énekesnél, így Dohertyt benntartották a rendőrök. A szóvivője csupán annyiban tudta megerősíteni a hírt, hogy a csapat frontemberét bevitték, és éjszakára bent is tartották, de a további részletekről már nem tudott nyilatkozni.

Vasárnap már az angolok ügyeletes rosszfiúja maga nyilatkozott, és elmondta, hogy valóban a rendőrségen töltötte az éjszakát, de az egész csupán egy félreértés miatt történt, és továbbra is kitart azon állítása mellett, mely szerint ezen a turnén nem használ semmilyen illegális anyagot. A félreértésről azt mondta, hogy a rendőröket az az anyag tévesztette meg, melyet a leszokása miatt kell használnia - erre hitték azt, hogy valami "kemény cucc".

Doherty körül egyébként hasonlóan botrányosak a mindennapok. Már előző együtteséből is szélsőséges drogfüggősége miatt dobták ki, ami már odáig fajult, hogy saját zenésztársához tört be. Kijár "hírnevéből" párjának, a szupermodell Kate Mossnak is, aki mostanában szintén a bulvárlapok címoldalain látható. Most éppen nem a Dohertyhez fűződő meglehetősen viharos kapcsolata miatt vették elő, hanem neki is a drogokkal gyűlt meg a baja. Napvilágot látott ugyanis egy fotó, amelyen a modell épp kokaint fogyaszt, nem sokkal később ez már rányomta bélyegét karrierjére is: visszamondta szerződését több nagy divatcég, mint a H&M, a Burberry vagy a Chanel.