McCartney meghökkentő metamorfózisa

Vágólapra másolva!
Heather Mills hatására a volt Beatles-tag igencsak megfiatalodott, és újabb szokásokat is felvett, nyitottabb lett, gyakrabban tűnik fel jelentősebb eseményeken - írja az EFE. A 62 éves zenész egészen más ember lett, mint korábban volt - bár Yoko Onóhoz fűződő viszonya nem javult.
Vágólapra másolva!

McCartney 1998-ban, rákban elhunyt volt felesége, Linda, nem nagyon szerette a partikat, reflektorfényt - érdekes módon Sir Paul mostanában viszont még tévés vetélkedőkben, show-kban is feltűnik. McCartney a legutolsó divat szerint öltözködik, fitt és fiatalos, közben haját is festeti - a barátok szerint ez egyértelműen az exmodell Heather hatása. A brit bulvárlapok által megszólaltatott ismerősök szerint néha túl nagy befolyással van rá az asszony.

Új felesége jelentős szerepet játszott Lennon özvegyével, Yoko Onóval való kapcsolatának alakulásában is, ugyanakkor neki tulajdonítják azt, hogy a már megszokott Lennon-McCartney szerzőpárosban többször felcserélte a nevek sorrendjét, így újabb kiadványokon néhol a McCartney-Lennon megjegyzés szerepel a Beatles-dalok címe mögött.

Heather nem titkolta különösebben, hogy szereti, ha ő irányít egy kapcsolatban. Egy amerikai tévéműsorban elárulta, hogy ő viseli odahaza a nadrágot, kifejezetten uralkodó típus - és szerinte a férfiak nagy részének imponál, ha a nő megmondja, mit kell tenni. Nemrég egy másik tévéműsorban szerepeltek ketten: a vetélkedőben - többek közt - arra kellett válaszolni, hogy melyik városban született Martin Luther King. Sir Paul Charlestown mellett voksolt, de hagyta magát meggyőzni - és végül a határozottabb Heather által javasolt Atlanta lett a korrekt válasz.

Házasságkötési terveik nagy ellenállást váltottak ki a gyerekekből korábban, a kialakult helyzetet maga a leendő férj is a "nagyon nehéz", illetve a "bonyolult" jelzőkkel illette. Állítólag nem sokon múlott, hogy a pár az utolsó pillanatban visszamondja az esküvőt. Stella, McCartney divattervező lánya állítólag kezdettől fogva ellenezte kapcsolatukat, ezért a mostohaanya esküvői ruháját sem volt hajlandó megtervezni. Azóta persze harmonikusabb a kapcsolatuk.

Forrás: Red Dot

Hogy zenéről is essen szó: a harmónia szó nem alkalmazható ellenben a Yokóhoz fűződő viszonyára: alig pár napja Lennon özvegye megtiltotta McCartneynak, hogy felhasználja új lemezén a Yesterday című dalt. "Paul nem tudja elhinni, hogy lehet valaki ilyen piti, kicsinyes. A szituáció egyre kínosabb. És ami legjobban dühíti Pault, hogy ő tudja, ha John itt lenne köztünk, semmiféle gond nem lenne" - közölte McCartney egy ismerőse. Ono szerint nem lenne igazán korrekt, ha felhasználná az érzelmes, lassú számot, ugyanis az "a Beatles együttes közös erőfeszítésének eredménye".

Tegnaptól már az interneten is megvásárolható a 46664-EP, mely - akárcsak a segélykoncert - Nelson Mandela kezdeményezésére jött létre. A felvételek 2003 novemberében készültek Dél-Afrikában, Sir Paul mellett Sting is feltűnik az egyik dalban. McCartney általában nem habozik, ha jótékonyságról van szó, a Band Aid 20 hívására is azonnal ugrott, az AIDS-kampány gondolatára is rögvest bólintott.