McCartney is csatlakozott a fiatalokhoz

Vágólapra másolva!
Nagy név állt a kezdeményezés mögé, Sir Paul McCartney is beszáll az új Band Aid projektbe, ő is zenél majd a kislemezen. A Sugababes is a napokban jelezte, hogy nem szeretne lemaradni a listáról.
Vágólapra másolva!

McCartney marad eredeti hangszerénél, így ő kezeli majd a Do They Know It's Christmas? című dal újra felvett verziójában a basszusgitárt - mint tette megannyi éven át a Beatlesben, a Wingsben és szólópályafutása során. Az Ananova értesülései szerint a neves művész nem akar énekelni a dalban, az éneket, vokált meghagyja inkább a fiatalabb generációnak, a brit pop újabb csillagainak.

Az egykor világsikert arató Do They Know It's Christmas? új változatának elkészítéséhez már felkérték többek között a Coldplay együttest, de a brit csapat tagjai még nem mondtak egyértelműen igent. A banda szóvivője szerint a Coldplay - a többi felkért zenészhez, zenekarhoz hasonlóan - egyelőre várja a fejleményeket. A lemezfelvételhez meghívták a keményebb rockot játszó The Darkness és a poposabb vonalat képviselő Travis együttest is. Más értesülések szerint a lemezfelvételbe bevonják a hírek szerint Robbie Williamst, Noel Gallaghert, Jameliát és Dido popénekesnőt is.

Amennyiben lesz új felvétel, a szakemberek szerint jó esély van arra, hogy ez is listavezető legyen, akárcsak az eredeti dal 1984-ben. Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy lesz-e segélykoncert a két évtizeddel korábbi óriásbuli mintájára. Ha terveznek ilyet, akkor az előkészületekhez hamarosan hozzá kell látni, tekintettel a menő énekesek és együttesek elfoglaltságára.

Az már bizonyos, hogy az immár történelmi dalt november 14-én veszik majd fel az Air Studios szakembereivel. Az Universal főnökei szeretnék, ha hamar a boltokba kerülne a kislemez, hiszen a nélkülözőknek minden font számít. A tervek szerint november 29-én már kapható lesz az egykori dal, új köntösben.