McCartney csak a színpadon bukott

Vágólapra másolva!
Paul McCartney nemrég jelentkezett új szólólemezével, amiről ezúttal a kritikusok is ódákat zengenek. Még ha a koncerteken becsúszik is egy-egy baki, állítólag a legjobb számok hallhatók a Beatles óta.
Vágólapra másolva!

Sir Paul utóbbi egyéni próbálkozásai nem arattak osztatlan sikereket, így hát elhatározta, hogy most ha törik, ha szakad, egy egyértelműen jó albummal fog előrukkolni. Nem tudni, hogy az elhatározás vagy inkább (mondhatni hagyományos módon) az ihlet szülte-e az új anyagot, de a kritikák szinte kizárólag pozitívak. A Chaos and Creation in the Backyard című lemez a Times szerint például az első a Beatles óta eltelt 35 év alatt, ami egyáltalán említésre méltó. Érdekes az is, hogy sokak szerint az új darab egyáltalán nem tipikus McCartney-lemez, de éppen ez a jó benne: pont olyan csendes, kicsit bonyolult, mégis érzelmekkel átszőtt, mint amilyet azok a kritikusok vártak tőle, akik minden idétlen szerelmes számát hallva felsikoltottak.

"Mint mindenki másnak, nekem is szokott lenni rossz kedvem, pedig alapvetően optimista alkat vagyok. Egyszerűen nem tehetsz róla, az élet hozza ezt is" - mondja Macca a kissé borongós, elmélázós hangulatú új albumról, melynek a témaválasztása kapcsán hozzáteszi: "Ha van olyan jó, hogy a pszichiáterhez elmenjen vele az ember, akkor jó dalt is lehet belőle írni." Szerencsére azonban nem csak a lélekbúvárral osztotta meg új terveit a zenész, de a Radioheaddel és a Beckkel is dolgozó Nigel Godrich is társa volt az új album munkálataiban. McCartney szerint a legnehezebb a zeneírásban, hogy már nincs mellette Lennon, akivel tökéletesen kiegészítették egymást, és minden együtt töltött néhány órájukból egy-egy új dal született. Az viszont, hogy feladja a zenélést, egy pillanatig sem jut eszébe: "Ha holnap nyugdíjba kellene mennem, vagy erőszakkal vennék el a szerződésem, egyszerűen szórakozásból csinálnám tovább".

Az ex-Beatle nem is hazudtolja meg magát: visszavonulásról szó sincs, jelenleg is fáradhatatlanul halad előre amerikai turnéjával, ahol elsősorban új lemezének dalait játssza. Utóbb azonban némi kellemetlensége akadt a sztárnak a színpadi technika ördögével. Egy tampai koncert során ugyanis szemtanúk szerint épp a színpadon sétált keresztül McCartney, amikor egy lyukba esett. Valószínűleg egy látványelemnek szolgálhatott rejtekéül a nyílás, amit figyelmen kívül hagyott, de csak kicsit megütötte karját és hátát, komoly baja nem történt. "Üzenném a technikusoknak, hogy szeretnék egy kerítést oda holnapra" - viccelődött a malőr után Macca.