Ezúttal bunyózott a drogos popsztár

Vágólapra másolva!
A leedsi fesztivál záróestjén a Razorlight és a Babyshambles frontemberei kaptak hajba a színfalak mögött. A botrányhős Pete Doherty vasárnap már verekedett, míg szombaton még egy színpad darabokra törésével volt elfoglalva.
Vágólapra másolva!

A Razorlight énekes-gitárosa, Johnny Borrell, és a Babyshambles frontembere, Pete Doherty verekedtek össze tegnapelőtt, a Leedsben rendezett zenei fesztivál utolsó estéjén. Mindkét együttes a finálén játszott, azonban külön színpadon léptek fel. A Razorlight a rendezvény fő helyszínén, míg a Babyshambles az NME és az angol Radio 1 közös színpadán zenélt.

Szemtanúk szerint nem sokkal éjfél előtt Doherty a számára antipatikus együttes öltözőjébe ment, és lefejelte a másik énekest. Mielőtt a helyzet súlyosabbá vált volna, a biztonságiak közbeléptek, és véget vetettek a kakaskodásnak. A fesztivál szervezői azonban ennél egyszerűbben látták a történteket: "Doherty az együttes öltözőjébe ment tegnap éjjel, miután már mindkét zenekar játszott, és szó nélkül lefejelte Johnny Borrellt. Johnny a földre vitte Dohertyt, majd elhagyta az öltözőt, ezt követően pedig a biztonságiak eltávolították Dohertyt az öltözőből, és visszakísérték a buszához" - nyilatkozták az NME-nek.

Nem ez volt az egyetlen ámokfutása a drogfüggő Dohertynek a Carling fesztiválsorozaton, melynek a leedsi esemény is része. Előző nap, a readingi koncertjük során ugyanis nemcsak hogy kaotikus verzióit adták elő némely daluknak, de a záróakkordok kíséretében szét is zúzták a színpadot. A Wolfman című számuk alatt az egész felszerelést összetörték, majd a közönség közé dobálták a dobokat és Pat Walden fekete Telecaster gitárját.

A szupermodell Kate Moss-szal viharos kapcsolatban élő Doherty az utóbb időben jóformán kizárólag botrányos viselkedésével irányítja magára a reflektorfényt. Nagy port kavart a Live 8-en nyújtott lehetetlen produkciójával, majd nem kevésbé vált nevetségessé egymást meghazudtoló magyarázataival a történtekre. Nem sokkal ezután az Oasis rúgta ki a Babyshamblest előzenekari szerepükből, miután kényükre-kedvükre mondták le fellépéseiket, általában Doherty szeszélyei miatt. Legutóbb pedig egy oslói fesztivál fő helyszínét kellett kihagyniuk, miután Dohertynél másfél gramm heroint találtak a repülőtéren.