Shakira orális fixációja

Vágólapra másolva!
Majdnem három év után új albummal jelentkezik minden idők legnépszerűbb kolumbiai popsztárja. Sőt, mindjárt két lemezt is kiad: angolul és spanyolul is egyet.
Vágólapra másolva!

Shakira utolsó lemeze a 2001 őszén megjelenő Laundry Service volt, ám arról még jó egy évig el tudta látni áruval a slágerpiacot, 2003 óta azonban tényleg Shakira nélkül maradt a világ. A 28 éves énekesnő egyrészt pihent, másrészt pedig igazán komoly visszatérésre készülve rögtön két nagylemeznyi anyagot is felvett.

Az első június 7-én jelenik majd meg Fijacion Oral 1 címmel, a rá következő Oral Fixation 2 pedig novemberben.

"Nem terveztem, hogy két albumot is csinálok, amikor elkezdtem írni a számokat, hanem egyszer csak észrevettem, hogy már hatvan új dalom van, angol, spanyol nyelvűek vegyesen. Húszat választottam ki közülük, és az angol, illetve a spanyol nyelvűek kerülnek külön lemezre" - mesélt a lemezről Shakira.

Az első kislemez a spanyol nyelvű La Tortura lesz, amin a népszerű spanyol énekes, Alejandro Sanz is hallható majd.

Shakira már hatalmas sztár volt Latin-Amerikában az 1996-os debütlemeze óta, amikor végül a Laundry Service-szel meghódította az angolszász piac útbaejtésével a világ többi részét is. A Whenever Wherever és az Underneath Your Clothes című slágerekhez készült videoklipek segítségével pedig a kiszőkült énekesnő egyszerre szexszimbólummá is vált.