Nem lép fel többé részegen a botrányhős

Vágólapra másolva!
Mike Skinner, aki The Streets néven az új évezred egyik legnagyobb sztárja lett Nagy-Britanniában, megfogadta, hogy ezentúl nem iszik a koncertjei előtt. A botrányairól is híres Skinnert egy józan fellépésén tapasztaltak indították erre az elhatározásra.
Vágólapra másolva!

Az alacsonyabb társadalmi osztályok fiataljainak életét megörökítő birminghami The Streets szövegeiben fontos szerepet játszik az alkohol (a drogok, a szerencsejátékok és a bunyók mellett), és Mike Skinner (aki maga az egyszemélyes Streets) életvitelével gyakran bizonyította, hogy ő valóban saját tapasztalatairól szövegelt lemezein.

Most azonban a The Sun című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy ráébredt, itt az ideje meghúzni egy határt.

"Eljutottam odáig, hogy kezdtem abszolút röhejessé válni, és nagyon gorombán viselkedtem" - ismerte be Skinner. "Ha valaki úgy sértegeti a közönségét, ahogyan én tettem mostanáig, annak nem lesz jó vége."

Hozzátette azonban azt is, hogy eddig egyetlen alkalommal lépett föl teljesen "tisztán", és ez a koncertje olyan jól sikerült, hogy ezentúl ezt a receptet kívánja követni.

A Streets eddig két lemezt jelentetett meg: a bemutatkozó Original Pirate Material és a tavalyi A Grand Don't Come For Free egyaránt hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. A szakírók Skinnert nemzedéke legnagyobb szövegírójának tartják, míg zeneileg is teljesen egyedi - a hip-hop, a garage és a klasszikus brit pop elemeit vegyítő - világot alkotva az egyik legfontosabb alakjává vált napjaink brit popzenéjének.

Skinner - amerikai hip-hop előadók útját követve - saját lemezkiadót is alapított The Beats néven, ahová elsőként ismerőseit, a Mitchell Brothers nevű formációt szerződtette. Amint azt a The Guardian újságírójának elmondta, valódi üzleti vállalkozásnak szánja a lemezcéget. Ennek azért van jelentősége, mert korábban rengeteg pénzt veszített szerencsejátékokon, így talán a kiadó alapítása szintén valamiféle megkomolyodás jele.