Betiltott klip, drog és szex miatt

Vágólapra másolva!
Betiltották a brit tévécsatornák a The Streets új videoklipjét az erőszak, a szex túl nyers ábrázolása és a jelenetekben látható drogfogyasztás miatt.
Vágólapra másolva!

Ha a brit hiphop megmentőjének tartott, birminghami Mike Skinner célja az volt, hogy klipjével azonmód a címlapokra kerüljön, akkor elégedetten hátradőlhet, ugyanis közepes botrányt okozott a napokban. A rádióadók már a Blinded by the light című dalt sem merik leadni: ebben egy ittas és narkós állapotban lebegő emberről van szó, aki feltűnik egy barátja esküvői buliján, írj a brit Sun.

A video sem sokkal visszafogottabb, ebben Mike Skinner látható, amint piál és kábítószert fogyaszt - persze kiüti magát, és egy vértócsa mellett hagyják. Egy másik figura is van a klipben, aki mobiltelefonjával filmezi épp saját magát, amint egy nő orálisan kielégíti. Mike előszeretettel dalol (szövegel) az angol hétköznapi élet bizarr dolgairól, a lét nyomorúságáról.

Az illetékesek szerint túl vadra sikeredett a klip, így a Top of the pops című műsor is csupán villanásokat sugározhat belőle - egyben nem adhatják le, csak másodperceket vetíthetnek. Élő adásban sem játszhatják a dalt, eredeti formájában. Ennek ellenére az MTV zenecsatorna a tervek szerint sugározza majd a klipet, de csak este 11 után kerülhet adásba.

Idén májusban itthon is működött a cenzúra: a magyar VIVA tévé találta túl riasztónak, károsnak a Zanzibar együttes egyik klipjét, így nappal nem sugározza az alkotást. A videó nem mehetett adásba, készült helyette egy új klip. A zenekar kissé furcsállta a döntést, de kénytelen volt elfogadni a zenetévé véleményét.

"Készülnek olyan alkotások, melyek kivívnák az ORTT haragját, és semmiképp nem ajánlott, hogy a gyerekek egy meghitt délutáni szieszta helyett túl brutális vagy szexszel átitatott videókat nézegessenek" - mondták akkor a VIVA részéről.