Lopással vádolják a Streetst

Vágólapra másolva!
Bíróság elé citálja egykori szerzőtársát és haverját Shaun Kelly, azt állítva, hogy a 2002 egyik legnagyobb felfedezettjének tartott Streets egyszerűen ellopta dalait, anélkül hogy egy fillért is fizetett volna neki. Ezzel szemben Skinner szerint Kellynek egyszerűen csak az baja, hogy valaki, aki hozzá ilyen közel állt, befutott, ő pedig nem.
Vágólapra másolva!

Lopással vádolja egykori szerzőtársát, a Streets néven befutott Mike Skinnert egy birminghami dalszerző, Shaun Kelly. A férfi még a Streets pályafutásának kezdetén, 1998-ban alkotott és adott elő számokat Skinnerrel a formáció neve és égisze alatt, később azonban otthagyta a Streetst. Állítása szerint a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetésének és legtehetségesebb felfedezettjének számító rapper saját neve alatt adta ki egykori közös szerzeményeiket. Az Original Pirate Material album dalai így egyáltalán nem eredetiek, sőt, nagyon is olyanok, mint az indulás környékén megírtak.

Nem kis vád ez a máris zseninek titulált Skinner ellen, pláne, hogy a Kelly által vitatott számok között az első sláger, a Has It Come To This? is szerepel. "Lesújtva és elárulva érzem magam, s a legrosszabb, hogy olyasvalakinek köszönhetem ezt, akiben bíztam és akit a haveromnak tartottam." - nyilatkozta a csalódott rapper a Sunnak. "Akárhányszor csak meghallok a rádióban egy Streets-dalt vagy látom Mike-ot a tévében, arra gondolok, ez akár az én sikertörténetem is lehetne."

A megvádolt Skinner nem kezdett hosszabb magyarázkodásba: szóvivőjén keresztül kijelentette, hogy Shaun egyszerűen csak azon kesereg, hogy valaki, aki ilyen közel állt hozzá, befutott, ő meg nem, így hát nyugodtan várja a pereskedést.