Családi ékszereket árusít az AC/DC

Vágólapra másolva!
Family Jewels (Családi ékszerek) címmel dupla DVD-vel kedveskedik március 29-én rajongóinak az ausztrál AC/DC rockcsapat, amely már 30 éve dübörög.
Vágólapra másolva!

A ritkán látott videoklipeket és az együttes televíziós szerepléseit bemutató kollekció két és fél órás zenei anyaga 40 felvételt tartalmaz.

Az első DVD-n a Bon Scott frontemberükkel jellemzett korszak dalaiból készült klipek láthatók, köztük olyan különlegességek, mint a Baby Please Don't Go című, ismert és közkedvelt standard, valamint az 1975-ös Show Business. Előkerült a Highway To Hell című klip is, amelyet a spanyol televízió mutatott be, tíz nappal Bon Scott énekesük halála előtt.

A banda körülrajongott csillagát, Bon Scottot éppen 25 évvel ezelőtt, 1980. február 19-én, Londonban, egy átmulatott éjszaka után holtan találták. Mindössze 35 éves volt.

A második DVD-n az 1980-1990 közötti időszak AC/DC-terméséből kínálnak válogatást. A promóciós klipek mellett For Those About To Rock (We Salute You) címmel láthatjuk az 1983-as detroiti koncert verzióját is. Ezen a korongon már új énekesüké, Brian Johnsoné a főszerep. A sort a Hells Bells című daluk nyitja, majd jön a Back In Black promóciós klipje szintén 1980-ból.

A banda ekkor volt a csúcson, mert a Back In Black album sikerét azóta sem tudták felülmúlni, de nemcsak ők, hanem senki a heavy metal vagy hardrock műfajból. A nagylemez népszerűségét jelzi, hogy csak Amerikában több mint 20 millió darabot adtak el belőle, s ezzel ott minden idők 6. legkeresettebb albuma lett.