Tiltakoznak az AC/DC utca ellen Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
A tervek szerint utcát neveztek volna el az AC/DC együttesről az ausztráliai Melbourne-ben, de végül az egyik lakónak nem tetszett ez a gondolat, nemigen rajongott az ötletért.
Vágólapra másolva!

Peiro Gesualdi étteremtulajdonos azért tiltakozott az ellen, hogy a Corporate Lane-t AC/DC Lane-nek nevezzék át, mert szerinte az együttesnek semmi köze a város azon részéhez, írja a Wenn. "Az AC/DC zenekarnak semmi köze nincs ehhez a városrészhez, kivéve, hogy hajnali háromkor valaki hangosan üvölteti a zenéjüket. Az AC/DC zenekar tagjainak fogalma sincs, hogy hol lehet ez a rész, hacsak esetleg a koncertjükre menet nem ugranak be az éttermembe egy kávéra" - morgott a tiltakozó tulajdonos.

"Mi mindannyian úgy gondoljuk, negatív hatással lenne az új utcanév, és nem a városrész általános környezetét tükrözné" - írta felettébb komolyan a városi önkormányzatnak. A melbourne-i hatóságok addig várnak az utca elnevezésével, míg ki nem vizsgálják az idézett panaszokat.

Magyarországon Fenyő Miklós zenekarától vagy a Republic együttestől függetlenül létezik Hungária körút és Köztársaság tér, de valószínűleg sokan tiltakoznának, ha a Pokolgép utcában, az Animal Cannibals téren vagy a Dopeman és a La Maffia Familia úton kellene lakniuk.