Újra munkában az AC/DC

Vágólapra másolva!
A zenekar új albuma megjelenését idénre tervezi, így a lemezkiadótól származó hírek szerint a csapat nekiállt a dalok megírásának. Az ausztrál együttes még nem kezdte el a felvételeket.
Vágólapra másolva!

A lassan legendás zenekar új lemezét tervezgeti. Nehéz lesz túlszárnyalni a Back in Black sikerét: az említett AC/DC lemez 40 millió példányban talált gazdára. A sikeres albumot új formában vehetik kezükbe a rajongók, mivel az Undercover információi szerint rövidesen a boltokba kerül egy CD/DVD verzió.

A kiadó hamar tisztázta, hogy nem Best of jellegű kiadványra készül a csapat, hanem egészen friss dalok szerepelnek majd a lemezen. "A srácokat nem érdekli egy esetleges Best Of album. Soha nem is akartak ilyet. Nem is szeretik az ilyen, gyűjteményes anyagokat" - közölte a kiadó illetékese. A "srácok" persze már nem azok a régi tinik, de a lendület még talán megvan.

A régi sikereket a csapat nem akarja egy albumon hallani, de a jelek szerint nem bánják, ha a tévéreklámok betétdalaként néha felcsendülnek. Az Are You Ready, a Thunderstruck és a Back In Black rendre hallható ausztrál reklámokban. A tévé mellett a mozirajongók is hallhatják az AC/DC muzsikáját: a Thunderstruck egy új, készülő filmben csendül majd fel. Az alkotás öt barátról szól, akik halál közeli élmények után elmennek meglátogatni Bon Scott, a zenekar volt énekesének sírját.

Az együttest Malcolm Young és testvére, Angus alapították 1973-ban. A frontember, Bon Scott 1980 februárjában hagyta el végleg a bandát: a hivatalos verzió szerint halálra itta magát. Az elhunyt énekest - kit igaz rockerek százezrei gyászoltak - Brian Johnson helyettesítette. A Back in Black ugyanabban az évben jelent meg, és hatalmas sikert aratott világszerte - csak az Egyesült Államokban tízmillió kópiát adtak el belőle.