Tilos a játék a nemzeti szimbólumokkal

Vágólapra másolva!
Mexikóban is figyelnek a nemzeti szimbólumok helyes használatára - annyira, hogy az egyik legnevesebb helyi popcsillagnak és a Warner Musicnak is baja származott ebből. Luis Miguel - Mariah Carey volt szeretője - lemezek tízmillióit adta el, de nem ezért foglalkozott vele a napokban a latin-amerikai sajtó.
Vágólapra másolva!

A helyi El Universal (is) beszámolt arról, hogy a mexikói belügyminisztérium illetékesei is foglalkoztak a World Music Awardson is kitüntetett, Latin Grammyra is jelölt Luis Miguel újabb lemezének esetével: itt a hátsó borítón a nemzeti zászló tűnik fel, kissé homályosan, színét vesztetten. A nemzeti címerről, zászlóról és himnuszról alkotott törvény elég világosan fogalmaz, és a művész nem az abban előírtaknak megfelelően járt el, ráadásul a nemzeti lobogóba nem illeszthetőek más elemek - közölték a minisztérium illetékesei.

A lemez a México en la piel (Mexikó a bőrömben) címet viseli, és tavaly novemberben jelent meg - és rögvest nagy siker lett a 105 millió lakosú országban. Ezen az albumon a többszörös platina- és aranylemezes előadó országa hagyományai, népzenéje előtt tiszteleg, 13 dalt ad elő, melyek eredetileg mariachi-szerzemények voltak.

A nagy siker miatt január végén újra kiadják a cédét, ezúttal már színes, hibátlan zászlóval a hátsó borítón. Komolyabb büntetésre nem számíthat a latin idol, mert a hatóságok szerint nem akart kárt okozni a nemzeti önbecsülésnek, nem akart szándékosan megbántani senkit, inkább csak a figyelmetlenség számlájára írandó ez a ballépés.

Mariah Carey volt élettársa a Menudo nevű táncos-ugrálós-éneklős fiúcsapat tagjaként tűnt fel a nyolcvanas években, majd miután rajongott tinibálványként több tízmillió lemezt adtak el Latin-Amerikában, szólókarrierbe kezdett. Legutóbbi négy albuma a Vocero.com szerint (összesítve) húszmilliós eladási példányszámot ért el.