Sting vetkőzött az esőerdőkért

Vágólapra másolva!
Hagyomány a világ dolgaira figyelő, neves zenészek közt, hogy gyűjtésekkel, jótékonysági koncertekkel támogatják a szegényebb országokban tengődő koldusokat, menekülteket vagy éppen AIDS-betegeket. A napokban Sting tett újabb kísérletet az esőerdők megmentésére, mások pedig a szudáni menekülteknek gyűjtenek.
Vágólapra másolva!

A napokban egy 14 dalt tartalmazó album kerül a boltokba, amelynek bevételeiből a szudáni menekülteket kívánják megsegíteni az alkotók. A lemezre olyan sztárok adták különleges, máshol meg nem jelent felvételeiket, mint az R.E.M., az Ash, Badly Drawn Boy, a Faithless vagy David Gray.

Szudánban jelenleg háború dúl, és az óvatos becslések szerint is legalább 1,2 millió embernek kellett elhagynia otthonát a harcok miatt. A régióban 147 menekülttábor található, melyekben sürgős orvosi ellátásra, gyógyszerekre és élelmiszerekre is szükség lenne. A Songs for Sudan alkotói egytől egyig lemondtak honoráriumaikról, így a közel 15 dolláros árból majdnem 9 dollárt tudnak a segélyekre fordítani.

Időközben Atlantában tartottak egy jótékonysági árverést, amelyen maga Sting is megjelent. A befolyt összegeket a művész alapítványa kapta, amelyet az esőerdők megmentése végett hozott létre, feleségével együtt.

Sting az egyik Fender márkájú basszusgitárját ajánlotta fel, amelyért egy jómódú rajongója 33 ezer dollárt fizetett ki. A zenész a saját pólóját is elárverezte, ráadásul úgy, hogy ott, helyben vette le magáról és adta át az új tulajdonosának. Az árverésen összesen 150 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük.