Ha Sting egyszer elindul, nem áll meg

Vágólapra másolva!
Január 23-án indul útnak a Police volt frontembere és jó darabig meg sem áll. A Sacred Love turné Miamiban kezdődik, a Knight Centerben, majd Sting legalább 150 koncertet ad a világ több pontján.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban kezdi Sting újabb, nagyszabású, világkörüli turnéját. A várhatóan 35 észak-amerikai fellépés után újabb 35 koncert következik Európában. A neves zenész április vége felé érkezik a vén kontinensre és néhány kisebb, színházban adott koncertet leszámítva főképp nagyobb sportcsarnokokban, stadionokban, fesztiválokon lép majd fel. A Police volt basszusgitárosa-énekese eztán visszatér az Államokba július és szeptember közt, majd csak eztán jönnek az ázsiai, ausztrál és további európai koncertek.

Sting legutóbb 1999 és 2001 közt turnézott, akkor 104 koncerten láthatták őt a rajongók. Az a sorozat 54 millió dollárt hozott a konyhára, de a jövőre tervezett turné még nagyobbnak ígérkezik: 150 fellépést tervez a volt tornatanár, aki láthatóan megőrizte jó kondícióját. Sting szerfelett népszerű világszerte, annak ellenére, hogy a hatodik hétre az új album, a Sacred Love a Billboard listáján lecsúszott a 25. helyre. A Nielsen SoundScan adatai szerint 522 ezer darabot adtak el a lemezből az Egyesült Államokban, de a Whenever I Say Your Name című kislemez csak a napokban, november 24-én kerül a boltokba.

Sting fellép majd a december 10-én rendezendő Billboard zenei díjátadón is. A Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenába szervezett díjkiosztóra nem csak muzsikálni megy: egyben különleges kitüntetést is átvehet. 1994-ben a magazin akkori főszerkesztője, Timothy White döntött úgy, hogy minden évben más zenész kapja meg a Billboard Century díjat. Az év legkiemelkedőbb teljesítményéért kapott már elismerést George Harrison, Billy Joel, Carlos Santana vagy Annie Lennox. Idén Stinget szemelte ki magának a bizottság.