Tovább keresik a rapper gyilkosát

Vágólapra másolva!
Két évvel a Run DMC-ből ismert Jam Master Jay meggyilkolása után sem került közelebb a rendőrség a titok megfejtéséhez, még mindig keresik a tettest.
Vágólapra másolva!

A hiphop nagy legendáját két évvel ezelőtt, 2002. október 30-án ölték meg stúdiójában, Queensben. A család tagjai és a rendőrök azt állítják, hogy a nyomozást erősen gátolják a vonakodó, nehezen megszólaló tanúk, a negatív sajtóvisszhang, ezért nehezebb közelebb jutni a megoldáshoz.

A hatóságok abban biztosak, hogy Jay ismerte a gyilkosát - de ennél nem sokkal tudnak többet. Még a feldobott 60 ezer dolláros jutalom sem segített sokat, ennyit kapna az a személy, aki megfelelő információkkal szolgálna egy esetleges letartóztatáshoz.

A halálakor 37 éves áldozat - eredeti nevén Jason Mizell - 20 évvel ezelőtt csatlakozott társaihoz (Joseph "Run" Simmons, Daryl "DMC" McDaniels), hogy megalakítsák a Run DMC-t. Sikereik közt szerepelt a King of Rock, az It's Tricky és az Aerosmithszel előadott Walk This Way. Jam Master Jay halála előtt ismeretlen vagy kevésbé ismert előadókkal foglalkozott.

Halála körül továbbra is sok a titok, akárcsak Tupac Shakur esetében, akit 1996 szeptemberében lőttek le Las Vegasban.