Uszító rap az angol királyi családról

Vágólapra másolva!
Erzsébetet, Nagy-Britannia uralkodóját Szaddám Huszeinhez hasonlítja és Diana herecegnő meggyilkolásával vádolja az a rapdal, amelyet több napja sugároz a BBC rádióadó - ez ellen emelte föl szavát vasárnap a brit médiát felügyelő független szervezet.
Vágólapra másolva!
www.royal.gov.uk
www.royal.gov.uk

"A BBC-nek nem kellene sugároznia ezt a dalt" - hangoztatta John Beyer, a Mediawatch UK nevű szervezet igazgatója a Daily Telegraph című napilapnak adott vasárnapi interjúban. "Semmi sem indokolhatja, hogy egy ennyire sértő dalt leadjanak egy rádióadón" - tette hozzá.

A "Nagy-Britannia" című nóta, amelynek szerzője és előadója Scor-Zay-Zee, az iszlám hitre nemrégiben áttért hip-hop énekes-táncos, keményen bírálja a brit életmódot. A fiatalokat is korholja, akik szerinte a korlátlan fogyasztói kultúra áldozatai, és "eltűrik az állandó agymosást". Legkeményebben a királyi családot támadja az énekes, aki szerint "Nagy-Britannia a rabszolgaságon szerezte a vagyonát", és "a királynő lopott gyémántokat visel".

"A férje szabadkőműves, és eltették Dianát láb alól" - vádol Scor-Zay-Zee, és így folytatja: "A királynő olyan házban lakik, mint Szaddám Huszein, mindketten gazdagok, ezért szerintem egyformák." Végül a rapper elmarasztalja Nagy-Britanniát az Izraelnek nyújtott támogatás és a Washington, "a nagy Sátán" és London közötti jó kapcsolat miatt.

"Ez egy tiltakozó dal, és kizárólag zenei érdemei miatt került adásba" - közölte a BBC szóvivője, aki megpróbálta megmagyarázni a bizonyítványt, hogyan kerülhetett be a nóta a Radio One és az 1Xtra műsorába. "A mű az előadó személyes véleményét közvetíti, nem a BBC-ét" - szögezte le a szóvivő.