Kiszabadult a börtönből a mexikói Madonna

Vágólapra másolva!
Gloria Trevit kiengedték a mexikói chihuahuai börtönből, miután ártatlannak találták az ellene felhozott vádakban. Javier Pineda bíró mentette fel a minap a vádak alól a harminchat éves énekesnőt: korábban fiatalkorú lányok elrablásában való részvétellel vádolták őt. Trevi mexikói Madonna néven közismert, elsősorban merész, pimasz szövegei, meztelen naptárképei és színpadi show-i miatt, írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Boldogan éneklő rajongók százai várták a börtön előtt, akiket még egy örömhírrel is megörvendeztetett a művésznő: a hosszúra nyúlt fogság során is írt új dalokat készülő lemezére. Trevi elmondása szerint erősen meglepődött azon, hogy a mexikói hatóságok képesek belátni tévedésüket. A bírói döntést élőben sugározta az egyik mexikói tévécsatorna - majd az ítélet után tapsban tört ki a tárgyalóteremben gubbasztó sokaság. Volt barátja és korábbi menedzsere, Sergio Andrade még börtönben van.

A döntés egy öt éve folyó bizarr, szürreális szappanopera végére tett pontot, mely során olyan események is borzolták a rajongók idegeit, mint Trevi titokzatos teherbe esése a börtön falain belül - ami legalábbis az őrök hanyagságára vagy korrumpálhatóságára enged következtetni, ugyanis vendégeket sem fogadhatott volna hivatalosan. Gyermeke is a rácsok mögött született, a kis Angel Gabriel születésekor mexikói anyukák ezrei érzékenyültek el.

Trevit és Andradét Brazíliában tartóztatták le 2000-ben, de akkor már több hónapja bujkáltak, ugyanis Mexikóban nemi erőszak miatt körözés volt kiadva ellenük. Később a kiadatás is megtörtént, így kerültek vissza szülőföldjükre.

Forrás: REUTERS
Forrás: REUTERS

A két főhős szerint az egész botrány a mexikói TV Aztecának köszönhető, bosszúból találták ki, mert a népszerű művésznő a rivális tévécsatornával, a Televisával szerződött. Egy háttérénekesnő, Karina Yapor jelentette fel a párost: szerinte Trevi segített kiskorú lányok "elrablásában", kényszerítette őket, hogy az együttessel tartsanak, miközben a férfi szexuálisan zaklatta őket. Yapor 17 éves korában csatlakozott a csapathoz, majd gyermeke is született - állítása szerint Andrade az apa. A vádak szerint a férfi több fiatalkorú lányt is tartott "szexuális rabszolgaságban", azzal az ígérettel, hogy szupersztárokká teszi őket.

Hogy hamisítatlan szappanopera-jellege legyen a sztorinak, hozzá kell tenni, hogy Trevi állítása szerint őt brazil börtönőrök erőszakolták meg, elfogását követően. A 2002 februárjában született baba apját nem akarta megnevezni, de a laboratóriumi vizsgálatok szerint szinte bizonyos, hogy ebben az esetben is Andrade az apa (lehet még követni?). Trevi ügyvédje több alkalommal bejelentette, hogy meghamisították a mintákat - így nem csak a magyar nehézatlétáknak vannak problémái a laborban dolgozókkal.

Középosztálybeli család sarjaként a zenei ambíciókkal rendelkező Trevi Monterreyben nőtt fel, balettezett és zongorázni tanult. A már akkor is sikeres, befutott menedzsernek számító Andrade 16 éves korában fedezte fel őt. Második lemeze hozta meg a nagy sikert, 1991-ben.