Vágólapra másolva!
Az M1 vasárnap este fél kilenctől vetítette le Orbán Viktor miniszterelnökkel készült exkluzív interjúját.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés

Most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak – mondta Orbán Viktor kormányfő az M1-nek adott exkluzív interjújában.


 

 

20:57
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

20:56
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Egyelőre paritás van a kínai és amerikai befektetések között

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyarországi amerikai és kínai befektetések egy szinten vannak jelenleg, de a kínai növekszik, míg az amerikai csökken. 

20:55
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Trump nagyon megszenvedi ezt a mostani helyzetet

Csak akkor nyerhetsz, ha megszenvedsz érte, és ezen megy most keresztül Trump elnök is - mondta Orbán Viktor. Ő minden támadás ellenére harcol, és a magyar népmesék alapján a végén győzni fog. A kormányfő elmondta, 9 milliárd eurós forgalom van a két ország között, és 3 milliárd eurós pluszban van Magyarország. Reális cél, hogy pár éve belül 18 milliárd dollára nőne a kétoldalú forgalom értéke - tette hozzá. 

20:52
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Szoros kötődés a közép-európai térséghez

Orbán Viktor szerint az elnök szlovén származású felesége miatt jóval több ismerete van a térségről. Egy nagy showman az amerikai elnök, és mindezek mellett politikus. Már az elnöksége előtt legenda volt Trump - mondta a kormányfő. 

20:50
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egyenesen és világosan beszél Trump

Ma az EU és az amerikai vezetés háborúpárti, és minden ellentét mögött ez húzódik meg - mondta Orbán Viktor. Trump nem fog adni egyetlen fillért sem az ukrán-orosz háborúra, akkor vége lesz a háborúnak, mert az európaiak egymagukban képtelenek ezt finanszírozni - ismertette a kormányfő. Jelenleg a republikánusok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne finanszírozzák tovább a háborút. Trump nem akarja finanszírozni az európaiak biztonságát - tette hozzá. 

Egyenesen és világosan beszél Trump.  

Eljött az újrafelfegyverkezés ideje Európában, mert nem fogják helyettünk kifizetni a biztonságunkat az amerikaiak - tette hozzá. 

Persze lenne helye annak a pénznek, amit hadseregre költünk, de a biztonságot magunknak kell megteremtenünk, és ez nem könnyű dolog.  

 

20:46
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

"A mostani amerikai elnök beszédeit a pontosság tekintetében nem szabad túlértékelni"

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy idősebb Bush elnök óta mindegyik elnökkel találkozott, és ezt a tapasztalatot is elismerik a tengerentúlon.

 Az amerikai kormányzat azt várja el a magyaroktól, hogy lépjenek be a háborúba, támogassák az LMBTQ-propagandát, a migrációt, de ezzel kapcsolatban nem tudnak dülőre jutni.

Éppen ezért a mostnai amerikai kormányzat nyíltan pénzt ad minden ellenzéki szereplőnek, hogy váltsák le a kormányt - mondta Orbán Viktor. A mostani politikai viszonyok nem segítik a gazdasági együtmáködést sem - tette hozzá. A mostani amerikai elnök beszédeit a pontosság tekintetében nem szabad túlértékelni - mondta a kormányfő egy másik kérdésre. 

20:42
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Nagyon különleges országként tekintenek Magyarországra

Különleges helyzetben vagyunk - mondta Orbán Viktor. A kormányfő kifejtette, hogy a Heritage Fundationban nagyon komoly szerepe van Magyarországnak, mert különleges helyként tekintenek minket. Magyarország megpróbál másként élni, és egy konzervatív politikát próbál vinni Európában. Ezt a politikát ők is szeretnék, de nem megy nekik - tette hozzá. Magyarországot azért is tisztelik az USA-ban, mert erős a közbiztonság, és a rendőröket védik - mondta Orbán. 

A migráció esetében is példaként tekintenek hazánkra. 

Orbán Viktor szerint az Egyesült Államokban sem sikerült végrehajtani a szigorú migrációs politikát, míg nálunk egy megoldott ügy. 

Kuriózumként tekintenek Magyarországra. 

A család melletti kiállás is tiszteletet vált ki Amerikában - tette hozzá. 

20:38
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Trump a béke elnöke volt

Azért mentem Amerikába, mert Donad Trump meghívott - mondta Orbán Viktor. Megpróbáltam kijavítani a magyar-amerikai politikai barátságot, de ez a mostani demokrata háborúpárti vezetéssel nem megy. Trump a béke elnöke volt - tette hozzá. 

Az ő esetében sincsen szó zsákbamcskáról. 

Trump célja, hogy békét teremtsen az orosz-ukrán háborúban, és ez a magyar érdek is. Ő képes lehet erre - fejtette ki Orbán Viktor. A kormányfő kifejtette,  az amerikaiak értik, hogy a magyar szomszédságban lévő háború rossz dolog, és nehéz helyzetbe hozza az országot. 

Mi a békében vagyunk érdekeltek. 

 

20:35
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Sulyok Tamás egy mélyen hívő katolikus ember

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Sulyok Tamást a dolgozószobájában kérte fel, de akkor ez még csak érdeklődés volt. Rengeteg kérdésben beszéltek egymással - tette hozzá. Egy mélyen hívő katolikus emberről beszélünk, és ő ezt szolgálatnak tekinti ezt a fealdatot - mondta a kormányfő. 

20:32
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy stabil, kiszámítható és nyugodt elnökre van szükség

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, eddig mind a hét köztársasági elnökkel dolgozott miniszterelnökként. Így tudom, milyen államfőre van szükség - tette hozzá. 

Az embereket felkavarta a kegyelmi ügy, ezért most egy stabil, kiszámítható és nyugodt elnökre van szükség, aki tekintéllyel és felkészültséggel rendelkezik.  

A kormányfő beszélt arról is, hogy a parlameni képviselők választották meg, a jobboldali frakciók jelölték meg az elnököt, akire ő tett javaslatot. 

20:28
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor kormányfő interjúja az M1-en. 

20:26
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

A téma: Amerika.

 

20:10
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült teljes interjú este fél kilenctől lesz látható az M1-en, amit az Origo élőben közvetít. 

20:09
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Középpontban a béke

A kormányfő beszélt a szombaton véget ért amerikai útjától is. Az mondta, Donald Trump elnöki működéséből tudjuk, hogy ő a béke embere, ő ugyanis világossá tette, hogy a célja békét teremteni az orosz-ukrán háborúban, és Magyarország sem szeretne mást, mint a mielőbbi békét.

20:08
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Kiszámítható államfő

Most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak – mondta Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjújában.