Szomszédok: Taki bácsitól Lenke nénin át Mágenheim doktorig - mi volt a hazugságok mélyén?

Komlós Juci, színész
Budapest, 1993. Zenthe Ferenc (b) Takács István (Taki) és Komlós Juci (j) Takács Lenke szerepében a Szomszédok című tv-filmsorozat 163. részének a forgatásán. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. MTV Fotó: Burghardt Ferenc
Vágólapra másolva!
Ha volt lélekromboló, nézőszomorító sorozat a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, akkor az a Szomszédok volt. Hogy miért? - teszi fel a kérdést most induló csatornája első videójában Mező Gábor. A történész szerint a Szomszédok-sorozat a „merjünk kicsik lenni" életérzést sugározta.
Vágólapra másolva!

Nézze meg a Századvég új csatornájának első videóját! Mező Gábor szellemesen elemzi a Horváth Ádám rendezésében és vezetésével készített sorozat baloldali ravaszkodásait. A Szomszédok 12 évig ment, és a borzalmas dialógusok, a rendszerváltás elleni hergelés és a „merjünk kicsik lenni"-gondolat visszataszító ismételgetése ellenére a maga idejében sikeres volt a műsor. Ennek alapvetően egy oka volt: több, nagyon jó színész is játszott benne - Komlós Juci, Zenthe Ferenc, Nemcsák Károly, Raksányi Gellért vagy Kulka János tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Ahogy egy-egy kisebb szerepben feltűnt Szabó Sándor vagy Sinkó László is.

Mező Gábor a Századvég fő Youtube-csatornáján, a Kontextuson a Szomszédok mellett a kommunista rendszer kedvenc zenészeinek hazugságairól is beszélt - Koncz Zsuzsáról, Bródy Jánosról és másokról.

Látogasson el a Hamis Gulyás Youtube-csatornájára!