Megrázó részletek az aszódi családirtóról - megerőszakolta a feleségét a kegyetlen gyilkosságok előtt

emberölés, tárgyalás, gyilkos, balta, apa, szülő, gyerekgyilkos
Ügyszám: 16.B.18/2023 L.T. Előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Vágólapra másolva!
Tavaly májusban az egész országot megdöbbente a hír, hogy két tinédzser lány holttestét találták meg egy lakásban, miután a szomszédok napok óta érződő bűzre panaszkodtak. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyerekekkel a saját apjuk végzett, aki nem tudta elfogadni, hogy a felesége elvált tőle és a gyerekek felügyeletét is ő kapta. A brutális gyilkosság után önmagával is megpróbált végezni, egy vonat elé ugrott, azonban ez nem sikerült. A férfi a kihallgatásán és az előkészítő ülésen is azt mondta, hogy nem emlékszik semmire. A mai tárgyaláson azonban elképesztő részletek derültek ki. 
Vágólapra másolva!

A férfi meghallgatására, szakértői vélemények ismertetésére és tanúvallomások meghallgatására került sor Budapest Környéki Törvényszéken az aszódi családírtó ügyében. A tárgyalás a két lányát brutálisan meggyilkoló apa meghallgatásával kezdődött.

A férfi nagyon lassan és halkan beszélt, többször elhallgatott és nagyobb szüneteket tartott, rendszeresen nem arra válaszolt, amit kérdeztek tőle. Többször ellentmondásba is keveredett.

A férfi 2003-ban házasodott, a gyerekeik 2005-ben és 2008-ban születtek. Elmondása szerint ő úgy érezte, hogy jó a házassága és megfelelő módon nevelik a gyerekeiket. Éppen új helyre akartak költözni, amikor a felesége úgy döntött, hogy elválik tőle. Szerinte a gyerekek nem fogadták jól azt, hogy a feleségével külön váltak, a kisebbik gyerek még azt is kérte, hogy vele maradhasson,

ő maga pedig szégyellte azt, hogy nem tudta megmenteni a házasságát.

A vádlott meghallgatása Fotó: Polyák Attila - Origo

– mondta a férfi az ügyész kérdésére.

A férfi azt is elmondta, hogy a gyerekek többször is szerettek volna találkozni vele, de a felesége ezt nem engedte.

Nem csak a gyilkosságra nem emlékszik, hanem már arra sem, hogy a lányok hogyan kerültek hozzá láthatásra, az utolsó tiszta emléke az, hogy egyedül kirándult és leült egy patak mellé.

A gyilkosság előtt már régóta nem volt munkája, a megtakarításaiból élt. A férfi korábbi vallomásának felolvasásából kiderült, hogy beszorítva érezte magát és úgy érezte, hogy levelet kell írnia.

A vádlott keze és lába is meg volt bilincselve a tárgyalás során Fotó: Polyák Attila - Origo

– vallotta korábban a felesége.

A nő elmondta, hogy 2016-ban megszűnt a férjének a munkája, ezt már egy évvel előtte tudta. A férfi nem keresett munkát, ami miatt a nő sokat veszekedett vele, azonban a férfit ez nem érdekelte. A lányoknak jó apja volt, azonban a háztartásban nem csinált semmit. A nő azt is elmondta, hogy a férfi nagyon bizalmatlan és zárkózott volt, és a lányokat is erre bíztatta.

A nő vallomásából az is kiderült, hogy a második gyerekük nem volt tervezett, a férje ugyanis megerőszakolta.

L. T. brutális módon végzett a saját lányaival Fotó: Polyák Attila - Origo

A külön költözésük után a férfi egy nap átment hozzá és egy levelet adott át neki, ebben a

férfi leírta, hogy azt gondolja, hogy a nő megmérgezte egy fűszeres étellel az édesanyját.

A nő ekkor jött rá, hogy a férfi már a kapcsolatuk kezdete óta hiszi ezt, mivel még a házasságuk előtt halt meg az anyja. A gyilkosság előtti időben a férfi és a nő főként e-mailben kommunikált, amelyekben a férfi folyamatosan vádolta a nőt, be akarta bizonyítani azt, hogy rossz anya. Az anya kifejtette, hogy a férfinak az idősebb lánnyal volt erősebb a kapcsolata. A lány nagyon bezárkózott, az anya pszichológushoz is elvitte, ahol azt mondta, hogy sok mindent nem mondhat el, mert az apja megtiltotta nekik.

A lányok arról is beszámoltak, hogy a férfi sok bűnügyi műsort nézett és beszélt gyilkosságokról és megrendezett balesetekről.

A kisebb lány nem volt szoros kapcsolatban az apjával, sokat panaszkodott rá és az utolsó időszakban gyakran mondta az anyjának, hogy az apjuk furcsán viselkedik.

A vallomásból az is kiderült, hogy a férfi a lánya bartánőjének az anyjának pár héttel a gyilkosság előtt azt mondta, hogy radikális változások lesznek,

azt azonban nem fejtette ki, hogy mire gondolt. Az anya utólag arra gondol, hogy a férfi már ekkor a gyilkosságra készült.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ezután a szakértői vélemény ismertetése következett, amely során bemutatták, hogy mit találtak a helyszínelés során. A lányokat az ágyukban gyilkolták meg, a nyomok alapján valószínűleg aludtak, amikor az apjuk rájuk támadt.

A férfi mindkét lányra többször csapott le, először a fiatalabbik lánnyal végzett, a legalább négy csapás főleg a nyakát érte, majd a testvérével. A fiatalabb lány valószínűleg nem ébred fel, mivel a nyakát ért csapás szinte azonnal végzett vele, az idősebbik lány azonban a nyomok alapján felébredt a támadás során.

A gyilkosság után a férfi lemosta magáról a vért a fürdőszobában, majd leragasztotta a kulcslyukat, betömte a levelező nyílást, bezárta az ajtót és elhagyta a lakást.

Az apa a képek bemutatása során egyetlen egyszer sem nézett a kivetítőre, mereven bámult maga elé.

Az idősebb lány vérének vizsgálata során alkoholt mutattak ki benne, ami közepes befolyásolást feltételez.

Álmukban végzett a lányaival

2022. május 20-án egy 14 és egy 16 éves lány éppen a kéthetente esedékes látogatását töltötte az apjánál. A szülők 2018 óta külön éltek, a válásukat azonban csak 2022 áprilisában mondta ki a bíróság, ami alapján a gyerekek felügyeletét az anya kapta, az apának pedig két hetente volt lehetősége kapcsolattartásra a gyerekeivel. Miután a látogatás hivatalos vége után a gyerekeket a férfi nem vitte haza, és nem is jelentkeztek az anyjuknál, a nő bejelentést tett a rendőrségen, akik ki is mentek a férfi aszódi lakásához, azonban miután a kopogásukra nem érkezett válasz, elmentek.

Később derült ki, hogy ekkor a gyerekek már nem voltak életben. A férfi május 20-án este álmukban támadt a lányokra, egy baltával és egy késsel meggyilkolta őket.

A gyilkosságok után a férfi autóba ült és a Heves Vármegyei Adács településre ment, ahol feladta a végrendeletét postán, majd egy érkező vonat elé ugrott.

Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Eközben május 26-án a szomszédok a házban terjengő bűz miatt bejelentést tettek, mire a rendőrök és a tűzoltók behatoltak a házban és megtalálták a két lány holttestét.

A gyilkos férfit életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ekkor azonban még semmit sem tudtak róla, ugyan nem volt nála semmilyen irat.

Miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték, mivel még hetekig nem volt kihallgatható állapotban. A férfi végül június 20-án került olyan állapotában, hogy a kórházat el tudta hagyni. Azonnal a rendőrségre vitték, és kihallgatták, majd letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

A kihallgatásai során mindig azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, azonban a szakértők szerint ez a védekezés egy módjának tekinthető, ugyanis nem szenvedett olyan sérülést, amely károsította volt az emlékezetét.

A vádirat szerint a férfi a válás után határozta el, hogy bosszút fog állni az őt ért sérelmek miatt, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg, amelyben leírta, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik.