Újabb, brutális részletek derültek ki az aszódi kettős gyerekgyilkosságról

holttest, aszód, társasház, bűntény, bűnügy, halott, helyszínelők, rendőrség, aszódi kettősgyilkosság
Aszód, 2022. május 27. Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Már több szörnyű részlet kiderült azóta, hogy a rendőrök felfedezték Aszódon a két tini lány holttestét, akiket apjuk egy baltával ölt meg. Egy új információ szerint a férfi már korábban is halálosan megfenyegette a családját - írja a Bors. A férfi a gyilkosságok után egy vonat elé lépett, de nem halt meg. A kórházban fekvő L. Tamást a rendőrök viszont egyelőre nem tudják kihallgatni.
Vágólapra másolva!

Napok óta egyre több kérdés merül fel az aszódi tragédiával kapcsolatban. L. Tamás a nála láthatáson levő, és éppen alvó két lányával végzett kegyetlen módon. Júliát és Tímeát álmukban verte fejbe baltával, majd rájuk zárta a lakást, és autóba ült. A férfi egészen Adácsig hajtott, ahol az autóból kiszállva az érkező vonat alá vetette magát. A szerelvény levágta az egyik lábát, de a férfi életben maradt.

Bűnügyi helyszínelők az aszódi társasházban 2022. május 26-án este. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Rendőrség: szabályos volt az intézkedés

Az anya, Zsuzsanna nem sokkal később bejelentette 14 és 16 éves lányai eltűnését, hiszen nem értek haza időben lakásukba, Vámosgyörkre. A rendőrök ezek után bekopogtattak az apa aszódi lakásának ajtaján, majd miután nem érkezett válasz, távoztak.

A Bors megkérdezte az Országos Rendőrfőkapitányságot, miért hagyták ezt a hét elején annyiban.

- Az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság a több megyét érintő körözési tevékenységet szakirányítás keretében vizsgálja. A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak – írta az ORFK sajtóosztálya.

Helyszínelők Aszódon Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Bekamerázták a házukat

Néhány nap elteltével a szomszédokat zavarni kezdte a lakásból áradó bűz, ezért rendőri intézkedést kértek. Ekkor az egyenruhások a tűzoltók segítségével ekkor hatoltak be az ingatlanba, majd megtalálták a lányok holttestét.

A Bors megbízható forrásból megtudta:

az apa egy éve már súlyosan megfenyegette a családját.

A lap szertette volna megtudakolni, hogy az érintett szervezetek - amennyiben értesültek a fenyegetésről -, milyen intézkedéseket tettek. Héri Andreától, a gyöngyösi Család és Gyermekvédelmi Központ intézményegység-vezetőjétől megkérdeztük, tettek-e javaslatot a gyerekek védelembe vételére, illetve az apai kapcsolattartás korlátozására a gyámhatóság felé? Választ egyelőre nem érkezett, Héri Andrea a türelmünket kérte.

Úgy tudni,

az apa egyébként a kisebbik lányához jobban ragaszkodott, a nagyobbik pedig csak azért kísérte el rendszeresen a húgát, hogy vigyázzon rá.

A lányok és az édesanyjuk is tartott férfitől, vámosgyörki házukat is ezért kamerázták be.

Szintén a lap információi szerint védelembe vételi eljárás indítását is kezdeményezte az illetékes hatóság. Mindez azt jelenti, hogy

ezekben az esetekben a családsegítők jobban odafigyelnek a családra:

az eljárás részét képezi az is, hogy a szülőkkel elkészíttethetnek egy nevelési tervet és rendszeres látogatást is tehetnek az elvált szülőknél.

Rendőrök a gyilkosság helyszínén Forrás: Police

Romlott az állapota

A továbbra is kórházban kezelt gyerekgyilkos apa állapota a hétvégén romlott. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a Borsnak elmondta: mivel a férfit egyelőre nem tudták kihallgatni, nem kezdeményezhették a letartóztatását sem.

– magyarázta.

A Bors megtalálta L. Tamás egyik közvetlen családtagját is, de Tibor nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mi tehet a megfélemlített anya?

Juhász Zoltán családjogi ügyvéd a Borsnak elmondta: ha egy elvált vagy válófélben lévő anyát a gyerekek apja megfenyeget, több fórumon is segítséget kérhet. Feljelentést tehet a rendőrségen, illetve a problémát jelezheti a gyámhatóságnál.

- fejezte be a jogász.