Itt az első videó a tinilányait meggyilkoló aszódi apáról

rendőrség, police.hu, aszódi ügy, emberölés gyanúsított
Vágólapra másolva!
Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást L. Tamás ellen a nyomozók két kamaszlánya megölése miatt. Kihallgatásán a férfi nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ugyanakkor egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni. 
Vágólapra másolva!

Bejelentés alapján érkeztek a rendőrök május 26-án 20 óra 50 perc körül egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A rendőrök tűzoltókkal együtt léptek be a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak.

A 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére pedig a másik hálószoba ágyában feküdt.

A Heves megyében élő kamaszok láthatáson voltak Aszódon élő édesapjuknál május 20-a óta. Minden valószínűség szerint május 20-áról 21-ére virradóra történt a tragédia.

A férfi baltával végzett alvó gyerekeivel,

majd kocsiba ült, és a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépett, és megpróbált öngyilkos lenni. Életveszélyes állapotba került, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, mert iratokat nem vitt magával. A férfit azóta kórházban ápolták.

Az aszódi kettős gyilkos vonat elé lépett, de nem halt meg Forrás: Police.hu

A rendőrök mindennap tartották a kapcsolatot kezelőorvosaival, akik az életvédelmi nyomozók visszatérő kérdésére az elmúlt 25 napban a „nincs kihallgatható állapotban" választ adták. Eközben a nyomozók minden bizonyítékot összegyűjtöttek, ami tovább erősítette a gyanújukat. A több mint 20 órán át tartó, az aszódi lakást és a férfi Adács közelében hagyott autóját érintő helyszíni szemle adatait elemezték, értékelték, ezek és a lefoglalt bűnjelek vizsgálata alapján igyekeztek rekonstruálni centiről centire, percről percre a végzetes éjszakát, és azt, ami utána történt.

Vezetőszáron vitték el a kórházból az aszódi kettős gyilkosság gyanúsítottját Forrás: Police.hu

Emellett beszerezték azokat az információkat, amelyek alapján pontosan meg tudják mondani, hová ment és mit tett L. Tamás az után, hogy elhagyta a lakását. Az áldozatok és a számos bűnjel vizsgálatára igazságügyi szakértőket rendeltek ki. A rendőrök azt írják, hogy 25 nap alatt "olyan mértékben megtámasztották eredeti gyanújukat, hogy a gyanúsítotti kihallgatás érdemben ne tudja azt befolyásolni." Közben folyamatosan arra készültek, hogy bármikor kihallgathatják.

A férfi egészségi állapota június 20-án változott meg.

Tegnap délelőtt elhagyhatta a kórházat. Rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába.

Kihallgatásán az öt minősítő körülménnyel súlyosított emberöléssel gyanúsítás ellen nem tett panaszt, ahogy vallomást sem, és kérdésekre sem válaszolt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett L. Tamás ellen, akinek egyben kezdeményezték letartóztatását. A bíróság június 20-án ezt elrendelte azzal együtt, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell lennie.