Hétfőn is korlátozások lesznek a békéscsabai vonalon

2023. július 9., Kétpó, vonatbaleset, tűzveszélyes, anyag,
Kétpó, 2023. július 9. Tehervonat egyik kisiklott kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál 2023. július 9-én. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, vasárnap a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai kisiklottak Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál.
Vágólapra másolva!

A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. Jelentősen károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is.

A Mávinform tájékoztatása szerint

Kétpónál hétfőn is dolgoznak majd a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán.

Ezért továbbra sem közlekedhetnek vonatok azon a szakaszon.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon megnő a vonatok menetideje.

Hétfőn a Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros irányába tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklósról vonattal utazhatnak tovább.

A Tiszatenyőre tartók a szentesi vonatokkal utazhatnak. Az InterCity vonatok Budapest és Lőkösháza között, illetve Szolnok és Püspökladány között helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.