Összeomlott a Deák téri kettős gyilkosság egyik szemtanúja

Deák téri kettős gyilkosság , Virágok, mécsesek és fényképek
K. Gergelyt (balra) és M. Lászlót együtt érte a halál. Lacit hétfőn helyezték végső nyugalomra.
Vágólapra másolva!
Folytatódott a tárgyalás a Deák téri késelés ügyében. Tanúként hallgatták meg a vádlottak társaságához tartozó T. Fatimát. A nő a kérdések hatására sokkos állapotba került és sírógörcsöt kapott. Folyamatosan azt ismételgette, hogy nem emlékszik semmire – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban már megírtuk, 2020. május 22-én a 18. születésnapját ünnepelte Cs. Krisztián a Deák téren. Az ünneplés verekedésbe torkollott, mert egy a társaságukhoz tartozó 17 éves lány ellopott egy hangfalat. Cs. Krisztián már itt is megsebesített egy embert a késével. De amikor meglátott egy arra járó rendőrautót, társaival együtt elmenekültek. Pár órával később egy másik társaság tagjai vesztek össze egy harmadik bandával a József Attila utca sarkánál. Ekkor érkezett oda Cs. Krisztián a barátaival.

A férfi ismét előkapta a kését és egy 16 éves fiút először a hátán, majd a mellkasán is többször megszúrt.

A fiú összeesett, de még élt, amikor Krisztián egyik barátja többször fejbe rúgta. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérülésibe.

Virágok és mécsesek a két áldozat emlékére Fotó: Szabó Gábor - Origo


A történtek után egy 20 éves férfi verekedni kezdett a késelővel, aki őt is többször megszúrta. Ő is belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök a bejelentés után pár perccel elfogták a késelő és rúgdosódó férfiakat a Nyugati téren.

A bíróság tanúként idézte be T. Fatimát, aki a támadók társaságához tartozott.

Arról kérdezték a 19 éves nőt, mire emlékszik a tragikus estéből. Ő azt válaszolta, nem emlékszik és a további kérdésekre egyre indulatosabban reagált.

Azt mondta, nem akar ott lenni és hogy az eset tönkretette az életét. Azt is hozzátette, hogy ha lennének emlékei, már pszichiátrián vagy a temetőben lenne.

A nő tagadta, hogy gyilkosság estéje előtt ismerte volna a férfiakat, bár a nyomozóknak korábban azt mondta, többször találkoztak már a Deák téren, sőt az egyikük lakására fel is ment csókolózni. Fatima azt mondta, ezekre sem emlékszik.

A meggyilkolt fiúk emlékére kihelyezett mécsesek és a fiúk képe Fotó: Szabó Gábor - Origo

A három támadó, Krisztián és egy testvérpár, nem tett vallomást.

Ugyanakkor azt indítványozták, vizsgálják meg Fatimát, mentálisan elég stabil-e ahhoz, hogy tanú lehessen az ügyben. Ezt arra alapozták, hogy a nő elmondta, hogy pszichiátriai betegsége van, a gyógyszereit viszont nem szedi. A támadók kérését a bíróság elutasította. A tárgyaláson az áldozatok családja nem jelent meg, de a barátaik ott voltak.