Drogtanya lett egy berceli családi ház

vadkender, marihuána, ültetvény, Bercel, 2022. július 18.
Vágólapra másolva!
A balassagyarmati rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két házban is termesztett kábítószert.
Vágólapra másolva!

Két napja, július 18-án hétfőn a balassagyarmati rendőrök megjelentek egy berceli családi háznál, mivel felmerült a gyanú, hogy az ott lakó 31 éves férfi kábítószert termeszt. Bementek és átkutatták. Az intézkedés sorén hat nejlonzacskóban tárolt bruttó 163,6 gramm, valamint több zárt befőttes üvegben elhelyezett, bruttó 1000 gramm súlyú zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le.

Egy másik berceli ház udvarán kialakított fóliasátorban pedig - feltehetően - vadkender ültetvényre bukkantak.

Az épületet és a mellékhelyiségeket is átnézték. Így találtak rá több fém dobozban tárolt növényi magra, valamint a kábítószer használatához és termesztéséhez használatos őrlőre, digitális mérlegre, lámpára, öntöző- és világítóberendezésre, hővédő fóliára, tápoldatra és egyéb eszközökre. Ezeket is lefoglalták.

Forrás: Police.hu

Eközben az is kiderült, hogy a termesztett kábítószerből a férfi és az élettársa is rendszeresen fogyasztott.

A rendőrök a 31 éves férfit és 40 éves nőt elfogták és a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra vitték, ahol a férfit "kábítószer birtoklása bűntett", a nőt pedig "kábítószer birtoklása vétség" megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek. A nyomozást még nem zárták le, szakértőkkel folytatják a nyomozók.