Több milliót költött a járvány közepén vadonatúj honlapjára Újpest baloldali vezetése

Vágólapra másolva!
Több mint hárommillió forintból újult meg a baloldali városvezetés propagandafelületeként funkcionáló Újpest.hu a járvány közepén - derül ki az újpesti önkormányzat Origónak megküldött adatszolgáltatásából. Bár a baloldali vezetésű kerületek rendre forráshiányra panaszkodnak, úgy látszik, propagandára mégiscsak van pénz, nem is kevés. A kommunikációs felület csinosítgatása azért is visszás, mert Déri Tibor momentumos polgármester éppen a napokban vette el a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatását.
Vágólapra másolva!

Február közepétől teljesen új megjelenést kapott az újpesti önkormányzat hivatalos honlapja, az Újpest.hu. A most már zöld-sárga színekben pompázó oldal a baloldali városvezetés egyik legfontosabb propagandafelülete, itt olvashatóak azok a politikai üzenetek, amelyeket Déri Tibor és stábja közvetíteni szeretne a nyilvánosság felé.

A baloldali kerületvezetők jó ideje azon háborognak, hogy komoly forráshiánnyal küzdenek, éppen ezért kifejezetten furcsán hatott a hír, hogy Déri ennek ellenére most tökéletesítette kommunikációs bástyáját. Arról nem is beszélve, hogy egy világjárvány közepén feltehetően másra is lehetett volna költeni, mint propagandára.

Forráshiányra panaszkodik, de kommunikációra azért van pénz Forrás: Facebook

Mivel kíváncsiak voltunk arra, hogy a folyamatosan pénznélküliségre panaszkodó Dériék mennyit szántak a kerületi honlap korszerűsítésére, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be az önkormányzathoz. A megküldött tájékoztatóból kiderült, hogy

a baloldali városvezetés közel 3,5 millió forintot szórt el a honlap csinosítgatására.

Kérésünkre mellékelték a vállalkozói szerződést, amit a StudioVino Szolgáltató Kft.-vel kötöttek meg tavaly augusztusban. E szerint a cégnek tavaly szeptember eleje és október vége között a bruttó 3 327 400 forintos vállalkozói díjért többek között

  • arculati kézikönyvet kellett elkészítenie,
  • úgynevezett honlap backendet kellett kialakítania tartalomszerkesztő felülettel, valamint
  • át kellett mentenie a régi tartalmakat, adatbázisokat a régi honlapról.

Egyébként az önkormányzat részéről Skopál Attila, a polgármester momentumos kabinetfőnöke vitte az ügyet, Déri őt jelölte ki kapcsolattartónak.

Forrás: Origo

Újabb milliók mentek tehát a baloldali városvezetés kommunikációjára, ami különösen visszatetsző annak fényében, hogy Dériék éppen a napokban vették el a fiatal házasok első lakástámogatását.

Egy másik momentumos kerületben is milliókért újítanák meg a kommunikációt

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a napokban írt ki pályázatot a kerületi honlap megújítására az önkormányzat Facebook-oldalán. Annak ellenére, hogy jól használható, működőképes oldala van a városrésznek.

A kommentfelületen többen kifogásolták a baloldali politikus lépését, feleslegesnek tartva azt.