A baloldali radikális Hadházy Nemzeti Konzultáció elleni akciója súlyos támadás a jogállam ellen

Közös ellenzéki 2019 március 15
összellenzéki
 Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Ha a nemzeti konzultációs kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az a demokratikus jogállami megoldással megy szembe – mondta szerdán reggel Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Hírközlési Hatóság vezetője a radikális baloldali Hadházy Ákosnak és csapatának az akciójáról. Mint arról korábban többször beszámoltunk, Hadházyék önkényesen begyűjtik a konzultációs íveket. Továbbá rengeteg furcsaság van a független országgyűlési képviselő akciója körül, így például hogy évek óta bizalmi kapcsolatban van Hadházy Ákossal az a baloldali újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozásuk, ahol Hadházy alapítványának postacíme is van. A baloldali támadások ellenére óriási siker eddig a Nemzeti Konzultáció, mivel már több mint 400 ezren küldték vissza az íveket.  
Vágólapra másolva!

Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Péterfalvi Attila szerint

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket - mondta, megjegyezve,

Kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni. Jelezte: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

A baloldali radikális Hadházy Ákos Fotó: Polyák Attila - Origo

Szoros kapcsolat van Hadházy és egy balliberális újságíró között

A radikális baloldali Hadházy akciója körül egyébként is egyre több a furcsaság. Kiderült, hogy évek óta bizalmi kapcsolatban van Hadházy Ákossal az az újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozásuk, ahol Hadházy alapítványának postacíme is van. Bár Hadházy Ákos alapítványának székhelye Szekszárdon, a saját lakásában van, a postafiókhoz tartozó cím ugyanakkor budapesti: a 7. kerületi Lövölde tér 2/a egy földszinti lakása.

Ugyanaz, ahová két vállalkozást is bejegyeztek.

A nyilvános cégadatok szerint ugyanebben a földszinti lakásban van bejelentve a 24.hu újságírójának, Kovács-Angel Mariannának egyéni vállalkozása és férjének vállalkozása is.

Az alapítvány és az újságíró között a kapcsolódási pont a 24.hu munkatársának férje, Kovács Áron, aki szintén ezen a címen érhető el. Ő Hadházy alapítványának a kurátora.

A baloldali aktivisták lopják a konzultációs íveket

A baloldal retteg a Nemzeti Konzultációtól, attól, hogy az emberek határozott véleményt fogalmaznak meg, ezért is próbálják elvenni a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét.

A Nemzeti Konzultáció elleni támadás egyik vezére a radikális baloldali Hadházy Ákos. Ő és emberei arra akarják rávenni követőiket, hogy ne küldjék vissza a kérdőíveket, amiknek begyűjtéséért az utcára is kivonultak. Sőt, egy szolnoki baloldali aktivistáról videó is készült, ahogy a postaládából ellopja a konzultációs ívet. De Debrecenben és Mezőtúron is megpróbálták megakadályozni az ívek megsemmisítésével vagy éppen begyűjtésével, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket.

Már közel 400 ezren töltötték ki

Mindezek mellett a hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta:

Dömötör Csaba értetlenségének adott hangot, hogy a baloldal miért akarja megakadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket az általuk támogatandó intézkedésekről.

Ezért van szükség a Nemzeti Konzultáció kérdéseire és arra, hogy válaszoljunk rá

Az ország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány első hulláma elleni küzdelmet, amihez szükség volt a kormány hatékony intézkedései mellett az emberek fegyelmezett viselkedésére is. Látjuk azonban, hogy a környező országokban több helyen újra elindult a járvány, így nem zárható ki ősszel a koronavírus-járvány második hulláma.

A kormány ezért a kilencedik Nemzeti Konzultáció több pontjában is arra kíváncsi, mi a véleményük a magyaroknak a járványügyi védekezés szükséges lépéseiről.

A kormány a járványt illetően több kérdésre is várja a választ.

Több ok miatt is fontos a Nemzeti Konzultáció kitöltése Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az első kérdésben több választási lehetőséget is találunk. A kormány azt kérdezi:

a járvány újabb hulláma esetén Ön az alább javasolt intézkedések közül melyiket támogatná?
A megjelölhető válaszok pedig a következők: kijárási korlátozás bevezetése, távolságtartás elrendelése, maszkviselés elrendelése, országhatárok lezárása, oktatási intézmények bezárása, áttérés digitális oktatásra, rendezvények korlátozása, a 65 éven felüliek külön vásárlási sávjának fenntartása, a védekezéshez szükséges eszközök kivitelének korlátozása és az ingyenes parkolás.

Ezenfelül további hat igennel vagy nemmel megválaszolható kérdést tett fel a kormány:

Ezekből is jól kivehető, hogy a járványügyi készültség fenntartásától kezdve az eszközbeszerzéseken, a bankok és multik hozzájárulásán és a gazdaságvédelmi programokon át számos kérdést érint a kérdőív.