Iratokat, számítógépeket foglaltak le a baloldali kamuvideó álmentősnőjétől

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség házkutatást tartott a baloldali kamuvideóban szereplő Németh Athina otthonában, aminek során iratokat, számítógépeket foglaltak le. A gyanúsított panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen az ügyészségnél.
Vágólapra másolva!

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendőrség hivatalból nyomozást indított Németh Athina és a baloldali kamuvideó ügyében. Házkutatást tartottak, ahol bizonyítékokat foglaltak le. A nyomozás során a gyanúsított szabadlábon védekezik - emelte ki a rendőrségi szóvivő.

A Magyar Nemzet szerdai cikke szerint

iratokat, számítógépeket foglaltak le a gyanúsítottól.

A lap továbbá úgy tudja, hogy Németh panaszt tett az ügyészségnél a gyanúsítás és az eljárás ellen is, mivel szerinte nem követett el semmiféle jogsértést. A rendőrség egyelőre egyetlen gyanúsított, Németh Athina ellen indított eljárást az ügyben, a vizsgálat során nem kizárt, hogy a bűncselekmény lehetséges elkövetőinek száma bővülhet - teszi hozzá a Magyar Nemzet.

Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tett feljelentést, mivel álláspontja szerint "a nyilvánosságra hozott hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel kapcsolatos közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának gyengítésére."

Házkutatást tartottak Németh Athina otthonában Forrás: Magyar Nemzet

Mint megírtuk, felkerült a szocialisták közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos parlamenti képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy a tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai. Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült,

a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem,

amit munkahelyének mutatott be.